Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔρακόντεια μέτρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετά τα άγρια...

Δρακόντεια μέτρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετά τα άγρια επεισόδια (Βίντεο)

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μετά τα άγρια επεισόδια που διαδραματίστηκαν δύο μέρες έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Σε αστυνομικό κλοιό το σχολείο.

Στο σημείο βρίσκονται από πολύ νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να  μην υπάρξουν και σήμερα επεισόδια. Περιμετρικά του σχολείο βρίσκονται  δύο κλούβες των ΜΑΤ με διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Αστυνομικοί με ειδικά σκυλιά καθάρισαν το σχολικό συγκρότημα, εντοπίζοντας ναρκωτικά, μολότοφ και σουγιάδες και τα παρέδωσαν στους καθηγητές έτσι ώστε σήμερα το ΕΠΑΛ να λειτουργήσει κανονικά.

Ανάστατοι γονείς και εκπαιδευτικοί.

Ανήσυχοι δηλώνουν εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπως και μαθητές και οι γονείς τους, μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Στη  χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα ελήφθησαν μέτρα για την αποτροπή νέων επεισοδίων, τα οποία περιλαμβάνουν τον εξονυχιστικό έλεγχο του εσωτερικού και αύλειου σχολικού χώρου από την αστυνομία με συνδρομή σκύλων ιχνηλατών (ομάδα Κ9), προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κρυμμένα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενη επίθεση.

Μαρτυρίες σοκ 

Εκπαιδευτικός την ώρα της αποχώρησης από το σχολείο, έδειχνε τα ρούχα του που είχαν λερωθεί με μπογιές στη διάρκεια των επεισοδίων, σημειώνοντας πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε να προστατεύσουμε τους μαθητές μας». Μαθήτρια αναφέρθηκε σε συμπλοκή που έγινε μέσα στην τάξη και τον τραυματισμό άλλων παιδιών, περιγράφοντας πως στόχος των επιτιθέμενων έγινε συμμαθήτριά της, η οποία χθες είχε προβεί σε δηλώσεις για τα γεγονότα που είχαν συμβεί και είχε καταγγείλει συγκεκριμένες συμπεριφορές μερίδας μαθητών του σχολείου, πέραν των πρόσφατων επεισοδίων.

«Επιτέθηκαν στο κορίτσι που εξηγούσε χθες σε ένα κανάλι το τι είχε γίνει […] τη χτύπησαν και μετά μπήκε ένα αγόρι μπροστά να την προστατεύσει και χτύπησαν και το αγόρι άσχημα στη μύτη, στο μάτι», ανέφερε η μαθήτρια, προσθέτοντας πως «φοβόμαστε, δεν ξέρουμε τι θα γίνει, είμαστε τρομοκρατημένοι», ενώ σε ό,τι αφορά τη στάση των καθηγητών σημείωσε πως προσπάθησαν να βγάλουν μέσα από τις τάξεις τα άτομα που έκαναν την επίθεση ενώ ζήτησαν από τους μαθητές να παραμείνουν στην τάξη.

Παρέμβαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στο LIVE NEWS σχετικά με τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, δηλώνοντας πως δε θα επιδειχθεί ουδεμία ανοχή σε ακραίες συμπεριφορές και ξεκαθάρισε πως το σχολείο την ώρα των επεισοδίων ήταν σε λειτουργία και όχι υπό κατάληψη. Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε πως η ελληνική αστυνομία τήρησε ανάλογη στάση και με ψυχραιμία και σύνεση αντιμετώπισε την κατάσταση, σε συνεργασία και με εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, 40 άτομα έχουν προσαχθεί έως τώρα και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.Αυτό που ξεκαθάρισε, ωστόσο, ήταν πως το σχολείο την ώρα των επεισοδίων ήταν σε λειτουργία όχι σε κατάληψη. «Δεν θα επιδειχθεί ουδεμία ανοχή σε τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές», κατέληξε ο υφυπουργός.

Δείτε το βίντεο του Open:

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα