Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔιχασμένοι οι ειδικοί για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγ.Δημητρίου

Διχασμένοι οι ειδικοί για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγ.Δημητρίου

Οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι,  αναφορικά με  τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, αλλά και για τις εκδηλώσεις του Οκτωβρίου  και τις παρελάσεις.

Η  πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ ,Ματίνα Παγώνη τόνισε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.  «Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ωστόσο, χθες  σε δηλώσεις στο ΡάδιοNorth,  o πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε οτι θα ήταν λάθος η αναβολή των εκδηλώσεων 26ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης με 200 χρόνια μετά το 1821, έστω και με περιορισμούς, δεν θα πρέπει να αναβληθεί, διότι κάποιοι άνθρωποι θα αισθανθούν πάρα πολύ άσχημα. Δεν πρέπει να πληγεί το συναίσθημα των ανθρώπων μας 200 χρόνια μετά. Θα είναι λάθος. Το ίδιο και για τις εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου και εκεί θα πρέπει να υπάρξουν κάποια μέτρα. Θα δούμε ποια θα είναι αυτά, αλλά δεν θα πρέπει να πάμε οριζόντια».

Παράλληλα, οι τοπικοί φορείς της πόλης υποστηρίζουν ότι οι εκδηλώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν αλλά με μέτρα.

Την  ίδια ώρα, έντονος προβληματισμός επικρατεί για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα φέρνουν πιο κοντά μια απόφαση για μίνι lockdown με μέτρα κατά της διασποράς του ιού. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη η επιτροπή των επιδημιολόγων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε να μπει η Θεσσαλονίκη σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Πυρκαγιά στον Αρχάγγελο Ρόδου