Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔικηγόρος πιλότου: «Ούτε κίνητρο είχε - Ούτε τρίτο άτομο υπήρχε»

Δικηγόρος πιλότου: «Ούτε κίνητρο είχε – Ούτε τρίτο άτομο υπήρχε»

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του πιλότου που ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγο και μητέρα του παιδιού τους μίλησε σήμερα για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Δύσκολος ο ρόλος, υποχρεωτικός ως συνήγορος υπεράσπισης» παραδέχθηκε αρχικά ο ίδιος.

«Ούτε κίνητρο υπήρχε, ούτε τρίτο πρόσωπο, ούτε ήταν κάτι προσχεδιασμένο» υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωννίδης, μιλώντας στο Open.

«Είναι μία πράξη που έχει αποδεχθεί, δεν πάμε να αποδείξουμε κάτι άλλο» ανέφερε ενόψει της αυριανής απολογίας του καθ’ ομολογία δολοφόνου.

«Είναι μία ακραία κατάσταση, την οποία ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε κανένας δεν μπορεί να αντιληφθεί» είπε έπειτα και πρόσθεσε ότι αύριο θα δοθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η δολοφονία.

Όσον αφορά σε κάποια γεγονότα της δικογραφίας, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε πως υπάρχουν διάφορα στοιχεία εντός αυτής στα οποία κατά τη γνώμη του εντολέως μου, αναδεικνύονται εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, χωρίς αυτό να αλλάζει την αποδοχή της πράξης του.

«Τις περισσότερες λεπτομέρειες θα τις πούμε στην αρμόδια ανακριτική αρχή και πουθενά αλλού» πρόσθεσε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου είπε επίσης πως από την πρώτη στιγμή αυτό που του έχει πει ο πιλότος είναι ότι γνώμονας σε ό,τι έγινε πριν αλλά ακόμα και τώρα είναι «το καλό του παιδιού του, της “μικρής του” όπως αναφέρει».

Τέλος είπε πως ο 33χρονος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και έχει αγωνία για αύριο που αναμένεται να απολογηθεί γιατί «θέλει να δώσει εξηγήσεις».

Τι ενδέχεται να πει ο πιλότος στην απολογία του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο πιλότος πρόκειται να υποστηρίξει ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο και πως σκότωσε την Καρολάιν ύστερα από καβγά που είχαν για τη συμπεριφορά της προς το παιδί τους.

Ακόμα, δεν πρόκειται να αναιρέσει την προανακριτική απολογία του και θα επιμείνει στο ότι εκείνος είναι ο δράστης της δολοφονίας.

Όσον αφορά στο σενάριο της ληστείας, ο πιλότος πρόκειται να πει ότι, αρχικά σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα, αλλά θα ισχυριστεί ότι δεν μπόρεσε να το οργανώσει στο μυαλό του γι’ αυτό και έπρεπε -κατ’αυτόν- να δημιουργήσει ένα αληθοφανές σενάριο, οδηγούμενος έτσι στην εικασία περί ληστείας.

Επίσης, το σενάριο της ληστείας βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που έγινε πριν από τρία χρόνια και αφορά σε εκπαιδευτή και συνάδελφο του πιλότου.

Παρ’ όλα αυτά, η θανάτωση του σκύλου και ο τρόπος που αυτή έγινε, απομακρύνει το σενάριο του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχής, αφού το ζώο δεν αντέδρασε, γιατί δεν υποπτεύθηκε τον «δικό του άνθρωπο», όπως λέει πάντα το προαναφερθέν ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα