Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔια ζώσης μαθήματα και στο ΑΠΘ με 76% εμβολιασμένους φοιτητές και...

Δια ζώσης μαθήματα και στο ΑΠΘ με 76% εμβολιασμένους φοιτητές και 91% πανεπιστημιακούς (Βίντεο)

«Οι φοιτητές θα βοηθήσουν στην χωρίς προβλήματα επιστροφή στα μαθήματα. Να μη μένουμε λοιπόν στη λέξη έλεγχοι καθώς το μείζον είναι η επιστροφή και το έλασσον οι έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας πάντως ότι έχουν προσληφθεί υγειονομικοί ελεγκτές στο «αχανές» Αριστοτέλειο.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής δημόσιας υγείας – λοιμωξιολόγος, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι «είναι λάθος μήνυμα ότι με το εμβόλιο δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, δηλαδή μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού», αλλά παράλληλα οι εμβολιασμένοι έχουν κατά 90% προστασία από σοβαρή νόσηση.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι στο Αριστοτέλειο, οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες φοιτητές ανέρχονται στο 76% και στο 91,7% οι εμβολιασμένοι στο διδακτικό προσωπικό.

Ο αδύναμος κρίκος, όπως έχει αποδειχθεί, δεν είναι στα σχολεία αλλά στο σπίτι και σε άτομα άνω των 60 ετων, τόνισε ο λοιμωξιολόγος εκφράζοντας την αντίθεσή του «τόσο με την τρομοκράτηση όσο και με τον εκτός μέτρου εφησυχασμό», καλώντας τους εμβολιασμένους «να συνεχίσουν με μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού».

Ο πρύτανης του ΑΠΘ υπενθύμισε την επιδημιολογική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέροντας ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχει διαπιστωθεί διπλασιασμός ιικού φορτίου κάθε δύο εβδομάδες με το 94% των θανάτων και των διασωληνωμένων να αφορά, όπως είπε, ανεμβολίαστους.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τον πανδημικό χαρακτήρα του κορονοϊού και παράλληλα είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός για γρίπη», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και επεσήμανε ότι το διχαστικό κλίμα αποτρέπει ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Πηγή:ΕΡΤ- Εκπομπή «Από τις 6»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα