Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔιαμαρτυρία και πορεία φοιτητών του ΑΠΘ για τα χθεσινά επεισόδια

Διαμαρτυρία και πορεία φοιτητών του ΑΠΘ για τα χθεσινά επεισόδια

Συγκέντρωση στο κτίριο της Πρυτανείας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  θα πραγματοποιήσουν σήμερα φοιτητές του ΑΠΘ.

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου περιμετρικά του Ιδρύματος είχαν αναπτυχθεί από νωρίς το βράδυ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Η Πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί εδώ και μέρες υπό κατάληψη. Aπό τις πέντε προσαγωγές η μία μετατράπηκε σε σύλληψη. Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 23χρονος για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Να σημειωθεί πως στους προσαχθέντες βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών/τριων του Φυσικού ΑΠΘ, που δημοσιεύθηκε στην σελίδα Alerta. 

Το βράδυ της Δευτέρας το κράτος επέλεξε για δεύτερη φορά να κινηθεί εναντίον της κατάληψης της πρυτανείας, στην οποία στηρίζει και συμμετέχει και οι σύλλογός μας μεταξύ άλλων. Η ένστολη συμμορία του Χρυσοχοΐδη αλλά και τους δρόμους στα πέριξ του και ετοιμάζοταν για επιχείρηση εκκένωσης. Φοιτήτριες/ρε και αλληλέγγυες/οι παρέμειναν στο χώρο για την υπεράσπιση της κατάληψης ενώ στη συνέχεια η απαγόρευση κυκλοφορίας και η αστυνομοκρατία στους γύρους δρόμους δεν εμπόδισε επιπλέον αλληλέγγυο κόσμο να προσεγγίσει την κατάληψη. Ενώ έγινε πορεία 150 ατόμων προς τα πανεπιστήμια από την κατειλημμένη σχολή θεάτρου η οποία χτυπήθηκε στην εθνικής αμύνης από τους μπάτσους. Εντέλει, οι μπάτσοι μετά της μαζική υπεράσπιση από τον κόσμο, αποχωρήσαν από το ΑΠΘ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, μετά την ανακατάληψη της πρυτανείας και τις μαζικότατες φοιτητικές πορείες, όπου η κρατική καταστολή τσακίστηκε απ’ το φοιτητικό κίνημα και τον κόσμο του αγώνα.
Προσυγκέντρωση 10:00 πρυτανεία , πορεία 12:00
Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ ΙΑ ΠΈΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ
Σύλλογος Φοιτητ(ρι)ών Φυσικού ΑΠΘ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα