Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔημοσκόπηση , Kεντρική Μακεδονία : «Μάχη» στη Θεσσαλονίκη, ποιοι δήμαρχοι επανεκλέγονται (πίνακες)

Δημοσκόπηση , Kεντρική Μακεδονία : «Μάχη» στη Θεσσαλονίκη, ποιοι δήμαρχοι επανεκλέγονται (πίνακες)

Αμφίρροπη «μάχη» στους δήμους Θεσσαλονίκης και Βέροιας και επανεκλογή των νυν δημάρχων σε Σέρρες και Κατερίνη καταγράφει η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου σε δείγμα 1874 ατόμων.

-Στο δήμο Θεσσαλονίκης προηγείται ο πρώην αντιδήμαρχος του Γ. Μπουτάρη που πιθανότατα θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Πέγκας με 22,5%, και ακολουθούν ο Στέλιος Αγγελούδης (σ.σ. συζητείται μαζί με τον κ. Πέγκα για στήριξη από το ΠΑΣΟΚ) με 15,1%, Μαρία Κέκη, επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» με 12,7%, ενώ τέταρτος είναι ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας με 9,4%. Μάλιστα, στα σενάρια του β΄ γύρου ο κ. Ζέρβας χάνει τόσο από τον Γ. Ορφανό (24,9 έναντι 15,1%) όσο και από τον κ. Αγγελούδη (32 έναντι 15%).

-Στο δήμο Κατερίνης ο νυν δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος έχει διαφορά σχεδόν 20% από τον βασικό του αντίπαλο Γιάννη Ντούμο (36,5 έναντι 15,9%), με σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους (47,1%) να μην έχουν αποφασίσει ακόμη.

-Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων στο δήμο Βέροιας (59,8%!), με τον νυν δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη να έρχεται δεύτερος με μόλις 11%, έναντι 17,3 του πρώην αντιδημάρχου του Θεόφιλου Κορωνά.

-Τέλος, στο δήμο Σερρών, ο νυν δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης φαίνεται να εκλέγεται από τον α΄ γύρο με 45,6%, με την βασική του αντίπαλο Βαρβάρα Μητλιάγκα να μένει στο 26%.

Αναφορικά με τα σημαντικότερα προβλήματα, οι πολίτες απαντούν στην μεγάλη τους πλειοψηφία:

-Τη συντήρηση του οδικού δικτύου (77%)

-Την αποκομιδή των απορριμμάτων (74%) και

-Τον καθαρισμό αγωγών ομβρίων υδάτων και ρεμάτων (72%)

KM_teliko1

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα