Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔημοσκόπηση: Το 91% θα τηρήσει τα περιοριστικά μέτρα τις γιορτές

Δημοσκόπηση: Το 91% θα τηρήσει τα περιοριστικά μέτρα τις γιορτές

Τον τρόπο που βιώνουν οι Έλληνες την προεόρτια περίοδο των Χριστουγέννων καθώς και τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τις φετινές γιορτές, καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEW  η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή της δημοσιογράφου Χριστίνας Τσόρμπα «ΤΑ ΛΕΜΕ», στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διενεργήθηκε το διάστημα 14 έως 18 Δεκεμβρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (91%) είναι έτοιμη να τηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα περιοριστικά μέτρα κατά την εορταστική περίοδο αλλά και να αποφύγει (84,1%) τις επισκέψεις σε φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σημειώνοντας σε ποσοστό 87% ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα.

Όσον αφορά στη ψυχολογία τους, οι ερωτώμενοι εμφανίζονται λίγο πριν τα Χριστούγεννα να νιώθουν αβεβαιότητα (48%), αισιοδοξία (38%), Μελαγχολία (34%) και άγχος (28%) ενώ σε ερώτημα σχετικό με τις καταστάσεις που τους στενοχωρούν περισσότερο στον τρόπο που θα βιώσουν τις γιορτές, ο φόβος για τον κίνδυνο υγείας τους (72%) και το γεγονός ότι δε θα συναντήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα (69%) είναι εκείνα που τους «κοστίζουν» πιο πολύ συναισθηματικά.

Οι πολίτες επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της INTERVIEW, συμφωνούν σε ποσοστό 64,3% στο να γίνουν οι λειτουργίες χωρίς πιστούς στις εκκλησίες, με το 20,4% να διαφωνεί. Όσο για τα έξοδα των φετινών γιορτών, αυτά θα είναι μειωμένα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το 75,9% των ερωτηθέντων και ίδια για το 22,1%

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα