Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔημοσκόπηση «καμπάνα» για την ακρίβεια: Επτά στους 10 δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς

Δημοσκόπηση «καμπάνα» για την ακρίβεια: Επτά στους 10 δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος των πολιτών είναι πλέον η ακρίβεια και οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί. Τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της Opinion Poll.

Η ΝΔ έχει απώλειες στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 4% από τα τέλη Οκτωβρίου σε αντίστοιχη έρευνα της Opinion Poll, το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει, ενώ η ακρίβεια «κρούει» καμπανάκια στην κυβέρνηση, με σχεδόν επτά στους 10 πολίτες να δηλώνουν ότι πληρώνουν με δυσκολία τους λογαριασμούς τους, ενώ 6 στους 10 απαντούν ότι η οικονομική τους κατάσταση έχει χειροτερέψει.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έρχεται πρώτη με 31,2%, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6%, το ΚΙΝΑΛ με 14,2%, το ΚΚΕ με 7%, η Ελληνική Λύση με 4%, ενώ το ΜέΡΑ25 φαίνεται να μένει εκτός Βουλής με ποσοστό 2,6%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 33,2%, ΣΥΡΙΖΑ 20,8%. ΚΙΝΑΛ 15,1%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ25 2,8%.

Πρώτο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες αναδεικνύεται η ακρίβεια με 49% με την πανδημία να περιορίζεται στο 26,8%. Ακολουθούν τα θέματα της Οικονομίας με 20% και η ανεργία με 8,6%. Ακολουθούν η εγκληματικότητα/παραβατικότητα με 6,2% ως αποτέλεσμα της δολοφονίας του νεαρού Άλκη στην Θεσσαλονίκη και της υπόθεσης του βιασμού στην Θεσσαλονίκη που απασχόλησαν και απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη, η Τουρκική προκλητικότητα με 4,7% και η κατάσταση Νοσοκομείων, δομών υγείας με 4,6%.

Το 5,5% δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάστασή του, το 31,8% ότι παραμένει η ίδια, όμως το 62,5% δηλώνει ότι έχει χειροτερέψει. Επίσης ότι το 19,8 % δηλώνει ότι μπορεί χωρίς δυσκολία να πληρώνει τους λογαριασμούς της ενέργειας, το 67,9% ότι μπορεί να τους πληρώνει με δυσκολία, ενώ το 11,6% δηλώνει ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει. Όπως και ότι το 76,8% διαπιστώνει ότι έχουν αυξηθεί πολύ και αρκετά τα καταναλωτικά προϊόντα που προμηθεύεται όταν πηγαίνει να ψωνίσει σε κάποιο σούπερ μάρκετ.

Το 27,4% δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα έναντι ενός 68,9%.

Το συνολικό έργο της κυβέρνησης ικανοποιεί πολύ και αρκετά κατά 37,5%. Το 61,6% δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο. Τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής συναντώνται στους ψηφοφόρους του 2019 της ΝΔ με 66,3% και του ΚΙΝΑΛ με 48,8%.

Δείτε αναλυτικά:

Πηγή:ieidisis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα