Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔεκάδες ιατρικές πράξεις στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Δεκάδες ιατρικές πράξεις στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Δεκάδες χιλιάδες ιατρικές πράξεις από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Ιουνίου διενεργήθηκαν στις δομές και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων, Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι και φέτος ο απολογισμός χρήσης του Α’ εξαμήνου 2024 για τις ιατρικές υπηρεσίες και παροχές των Πολυϊατρείων και των Δημοτικών Ιατρείων των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αποδεικνύοντας με στοιχεία τη συνεισφορά τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας αλλά και στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία, από την 1η Ιανουαρίου έως και την 30η Ιουνίου 2024 από τα Δημοτικά Ιατρεία Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιήθηκαν 153.044 ιατρικές πράξεις (υπηρεσίες και παροχές) συνολικής αξίας 2.307.856,90 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο συνεργασιών των δημοτικών ιατρείων των ΚΑΠΗ με δημόσια ΙΕΚ και δημόσιες Σχολές, μαθητείας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και ιδιωτικά ΙΕΚ, οι ωφελούμενοι απόλαυσαν υπηρεσίες ποδολογίας, κομμωτικής και αισθητικής. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και συγκεκριμένα το τμήμα Χημικών Μηχανικών και τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την συμβολή της Ιατρικής Σχολής πραγματοποιήθηκε έρευνα με τη συμμετοχή 50 δημοτών μέσω του προγράμματος Urbanom που εξετάζει πώς οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση), μέτρηση αρτηριακής πίεσης και μέτρηση σύστασης σώματος καθώς επίσης και αξιολόγηση σωματικών δεικτών από γιατρούς του ΑΠΘ. Επίσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας σακχαρώδη διαβήτη πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου και στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού έγινε ψηλάφηση σε 80 δημότισσες και εργαζόμενες του δήμου από χειρουργούς μαστού σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Η πρόταση του δημάρχου για συμβασιοποίηση με τον ΕΟΠΥΥ

«Για μια ακόμη χρονιά τα στοιχεία χρήσης των υπηρεσιών στα δημοτικά μας ιατρεία και πολυϊατρεία ήδη από το Α’ εξάμηνο του 2024 αποδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι το έργο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Υγείας είναι δουλειά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εφόσον η Πολιτεία διασφαλίσει τα κατάλληλα εργαλεία, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και δεκαετίες σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή τον απολογισμό εξαμήνου και συνεχίζει: «Η Πρωτοβάθμια υγεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η ιδανική λύση τόσο για τους πολίτες που εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία όσο και για την περιστολή των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία και για την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας. Για όλους αυτούς τους λόγους επανερχόμαστε ζητώντας να εξεταστεί σοβαρά η πρόταση που ήδη έχουμε καταθέσει για την συμβασιοποίηση των ιατρείων μας με τον ΕΟΠΥΥ», καταλήγει ο κ. Δανιηλίδης.

Το προφίλ των δημοτικών ιατρείων Νεάπολης-Συκεών

Στα δημοτικά ιατρεία απασχολούνται 43 ιατροί 17 διαφορετικών ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, 4 γενικοί γιατροί, 5 καρδιολόγοι, 3 νευρολόγοι, 3 ορθοπεδικοί, 3 ουρολόγοι, 4 οφθαλμίατροι, 6 παθολόγοι, 2 πνευμονολόγοι, 2 ψυχίατροι, γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος, παιδίατρος(για τα ανασφάλιστα τέκνα), ρευματολόγος, 2 ΩΡΛ, αγγειοχειρουργός, χειρουργός, 3 γυναικολόγοι καθώς και ένας διατροφολόγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη εδώ και τρία χρόνια τα δημοτικά Ιατρεία εξυπηρετούν και όλους τους εργαζόμενους (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας) στο δήμο Νεάπολης-Συκεών και στη δημοτική επιχείρηση (ΚΕΥΝΣ).

Υπενθυμίζεται ότι στον δήμο Νεάπολης-Συκεών λειτουργούν τέσσερα δημοτικά πολυϊατρεία/ιατρικά κέντρα, εξοπλισμένα με τον πλέον σύγχρονο ιατροδιαγνωστικό εξοπλισμό, και 8 δημοτικά ιατρεία (ένα σε κάθε ΚΑΠΗ), εξυπηρετώντας 11.000 μέλη των ΚΑΠΗ, με τις δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες να παρέχονται επιπλέον στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι άποροι, οι ανασφάλιστοι και τα παιδιά τους, μετανάστες-πρόσφυγες και τα παιδιά

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα