Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔείτε Live την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Δείτε Live την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Στην Βουλή των Ελλήνων μιλά μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.Η ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία αναμένεται να διαρκέσει 10′ με 15′ λεπτά της ώρας.

Τη διαδικασία άνοιξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με μια σύντομη προσφώνηση. Θα ακολουθήσει η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα ουκρανικά, με ταυτόχρονη μεταγλώττιση.

Η παρέμβαση Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο υλοποιείται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ουκρανός ηγέτης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την 25η Μαρτίου.

Εκτός του πρωθυπουργού, την ομιλία Ζελένσκι θα παρακολουθήσουν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής.

Απούσα θα είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, που ήταν εξαρχής αντίθετη, «καθότι και ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μίας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ». Αντίθετοι έχουν δηλώσει και το ΜΕΡΑ25 αλλά και η Ελληνική Λύση.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα