Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔείτε το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πριν τον Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)

Δείτε το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πριν τον Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)

Την ερχόμενη Τετάρτη 19/05, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, 

καθώς θα εγκαινιάσει το νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου «Μακεδονία», μετά και του επίσημου ανοίγματος του τουρισμού που θα γίνει στις 15 Μαΐου

Επιμέλεια: Κωστής Ουζούνογλου

Το νέο τέρμιναλ παραδόθηκε προς χρήση εν μέσω πανδημίας και αυξάνει σημαντικά τη δυναμικότητα του αερολιμένα της Θεσσαλονίκης.

Το Seleo.gr επισκέφθηκε το τελευταίο έργο της Bobotis+Bobotis Architects, το νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου «Μακεδονία», και όπως όλα τα προηγούμενα βασίζεται στην ουσία της αρχιτεκτονικής: Τη σχέση του χώρου με τον άνθρωπο. Αυτή ήταν ο πυρήνας ιδεών και επιρροών που καθόρισαν τις αρχές του σχεδιασμού του αερολιμένα.

“Το νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου «Μακεδονία» είναι μεγαλύτερο του παλαιότερου και συνδέονται μαζί ώστε να αποτελέσουν μία ενιαία οντότητα.

Ο νέος τερματικός σταθμός συνδέεται με τον παλιό με δύο αερογέφυρες, οι πύλες αναχώρησης είναι περίπου διπλάσιες, και οι χώροι αναψυχής όπως τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι άνετα. Ενώ όσοι χρησιμοποιούν συνήθως τη δημόσια συγκοινωνία για τις μετακινήσεις τους, θα ανακουφιστούν. Ο αεροσταθμός συνδέεται καλύτερα με τα ΜΜΜ” αναφέρει ο Λουκάς Μπομπότης και εύχεται να δει σύντομα το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» γεμάτο.

Το νέο κτήριο καλύπτει 34.000 τ.μ., το οποίο, μαζί με τα 24.000 τ.μ. του παλιού τερματικού, μπορεί να εξυπηρετεί 10 εκατ. επιβάτες.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ξανά στο κέντρο των εξελίξεων μέσω του υπερσύγχρονου νέου αεροδρομίου της.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα