Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την κοπή των δέντρων στην...

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την κοπή των δέντρων στην Τσιμισκή

Το κόψιμο των δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις από τους Θεσσαλονικείς. Η σελίδα στο facebook “Η πόλη ανάποδα” ανέβασε το παρακάτω κείμενο μιλώντας για το γεγονός αυτό:

Ράγισε η καρδιά των Θεσσαλονικέων σήμερα, με τις φρικτές εικόνες από την Τσιμισκή, όπου νέα μηχανήματα μαζικής υλοτόμησης επιστρατεύτηκαν για να ολοκληρώσουν γρήγορα την κοπή των δέντρων. Η βιασύνη αυτή ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι αύριο, 25 Μάη, εκδικάζεται η προσφυγή που κατέθεσαν 22 πολίτες από το Δίκτυο SAVE TREES! – SOSε τα ΔΕΝΔΡΑ!, με την τεκμηρίωση που παρείχαν οι Δημήτρης Τσιάρα (δασολόγος), Νίκος Νικήσιανης (βιολόγος), Μαρία Κέκη (Maria Keki) (γεωπόνος).

Όποια και να είναι η απόφαση της δικαιοσύνης, για εμάς είναι σαφές ότι το δίκιο βρίσκεται με τη μεριά των συμπολιτών μας που μάχονται, από την οδό Κρήτης ως την Τσιμισκή, ενάντια στην πολιτική δενδροκτονίας. Στον αγώνα αυτό συμβάλλουμε κι εμείς όσο μπορούμε εδώ και μήνες, με συνεχείς δράσεις, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις στο ΔΣ, επιστημονική τεκμηρίωση, με ό,τι μέσο έχουμε.

Βλέποντας σήμερα αυτές τις εικόνες, οι οποίες θα αποτελούν την παρακαταθήκη της διοίκησης Ζέρβα για την πόλη, ας υπενθυμίσουμε μια ακόμα φορά μερικές βασικές αλήθειες:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02Z3ut71KSkR2oMPTMknvjVrxzamfN55No8Qf1UqFwmoqZgnziQxSebtATMCvWnjP6l&id=100063477194199

 

Η πόλη που έβλεπε τα δέντρα να πετούν

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα