Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓρεβενά: Συγκλονίζει η ιστορία του μητροκτόνου - Είχε διοριστεί σε σχολείο αφότου...

Γρεβενά: Συγκλονίζει η ιστορία του μητροκτόνου – Είχε διοριστεί σε σχολείο αφότου σκότωσε τη γιαγιά του

Οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία στα Γρεβενά συγκλονίζουν η μία μετά την άλλη. Ο 59χρονος μητροκτόνος σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ύστερα από το πρώτο έγκλημα που διέπραξε, τη δολοφονία της γιαγιάς του με τσεκούρι, όταν αποφυλακίστηκε, διορίστηκε σε σχολείο, καθώς το επαγγελμά του ήταν γυμναστής!

Η απίστευτη εξέλιξη έφερε στο φως το δράμα της οικογένειας καθώς όπως αναφέρουν μαρτυρίες οι κακοποιητικές του πράξεις ήταν καθημερινές με την μητέρα του να έχει εμφανή σμάδια κακοποίησης μέχρι να καταλήξει στον στραγγαλισμό της, χωρίς ωστόσο να γίνεται κάποια καταγγελία. Ετσι το δράμα ολοκληρώθηκε με τον 59χρονο το βράδυ της Τρίτης (14/12) να τηλεφωνεί σε Γραφείο Τελετών για να δρομολογήσει την κηδεία της μητέρας του, αναφέροντας μάλιστα ότι επρόκειτο περί αιφνίδιου θανάτου.

«Από την εμπειρία μου και μόνο κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τον συγκεκριμένο τυχαίνει να τον γνωρίζω. Ήρθε και μου είπε πως είχε σκοτωθεί η μητέρα του από πτώση και όχι από κάποια παθολογικά αίτια. Μου είπε πως είχε πάει να γυμναστεί κι όταν γύρισε στο σπίτι του είδε τη μητέρα του χτυπημένη» ανέφερε στο protothema.gr, άτομο από το γραφείο τελετών. «Του εξήγησα την όλη διαδικασία και πώς μπορεί να γίνει η τελετή. Του είπα ότι χωρίς χαρτί από γιατρό, με άλλα λόγια πιστοποιητικό θανάτου, δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Μου είπε πως την είχε ντύσει, την είχε πλύνει, της είχε κλείσει με βαμβάκι στόμα και μύτη, κοινώς είχε κάνει όλη τη διαδικασία. Κάποιος που χάνει τη μητέρα του δεν έχει την ψυχραιμία να κάνει όλα αυτά. Από την πείρα μου προσπάθησα να τον διώξω και να καλέσω την αστυνομία» προσέθεσε.

Ο 59χρονος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου. Ωστόσο φέρεται να είπε ότι σκότωσε τη μητέρα του, επειδή έκαψε το φαγητό. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 83χρονης δείχνουν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα είχε «ασφυκτικό θάνατο από συμπίεση λαιμού». Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε τον χρόνο της δολοφονίας της ηλικιωμένης το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (15-12-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Γρεβενών, 59χρονος ημεδαπός, γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του 59χρονου προέκυψε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, δεδομένων και ευρημάτων που ανέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (14-12-2021) εντός της οικίας τους, ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της μητέρας του, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα