Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓρεβενά: Αστυνομικό πλήγμα σε σπείρα που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές απάτες - Συνελήφθη 59χρονη...

Γρεβενά: Αστυνομικό πλήγμα σε σπείρα που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθη 59χρονη “εισπράκτορας”

Στην σύλληψη 59χρονης “εισπράκτορα” εγκληματικής ομάδας που προέβαινε σε τηλεφωνικές απάτες προέβησαν οι αστυνομικές αρχές στα Γρεβενά.

Πρόκειται για μια εγκληματική ομάδα μέλη της οποίας τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών αναφέροντας τους ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία ήταν αναγκαίο να καταβληθούν μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή. Μάλιστα σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, έθεταν υποτιθέμενο ζήτημα άμεσου κινδύνου ακρωτηριασμού του συγγενικού προσώπου σε περίπτωση μη καταβολής του χρηματικού ποσού.

Ωστόσο πολίτες που δέχθηκαν αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις αντιλήφθηκαν την απόπ εξαπάτησής τους και μη ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις έσπευσαν να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές. Ακολούθως στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών εντόπισαν μέσα σε όχημα μια γυναίκα μέλος της εγκληματικής ομάδας, η οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση, προέβαινε στην είσπραξη των χρηματικών ποσών από τους εξαπατημένους πολίτες. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης από εγκληματική ομάδα, με το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών να συνεχίζει τις έρευνες, για την ταυτοποίηση των συνεργών της, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, όπως και ο εντοπισμός και άλλων θυμάτων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα