Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓολγοθάς για τους εγκλωβισμένους οδηγούς - Πάνω από 20 ώρες μέσα στα...

Γολγοθάς για τους εγκλωβισμένους οδηγούς – Πάνω από 20 ώρες μέσα στα ΙΧ (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

 

Δίχως τέλος η ταλαιπωρία των εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό, καθώς παραμένουν ακόμη εκατοντάδες οχήματα ακινητοποιημένα. Οι οδηγοί των ΙΧ παραμένουν για πάνω από 20  ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους. Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η τεράστια και δραματική προσπάθεια απεγκλωβισμού περίπου 5000 χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται έως και τώρα το πρωί.

Για την μεταφορά του κόσμου, χρησιμοποιήθηκε αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρητικότητας 300 επιβατών, ενώ όσοι επιθυμούσαν μετά από συνεννόηση της ΓΓΠΠ μπορούσαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της Αττικής οδού. Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ωστόσο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στις περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω.

«Είχαμε βενζίνη στο αμάξι και βγάλαμε πολλές ώρες και μέσα σε ένα λεωφορείο. Ήμασταν και σε ένα τούνελ, οπότε τη βγάλαμε. Εγκλωβιστήκαμε κάνα χιλιόμετρο από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ήταν μεγάλο το μποτιλιάρισμα, δεν είχε να κάνει με αλυσίδες, όλα είχαν εγκλωβιστεί. Το πρώτο κρουασάν ήρθε από τα παιδιά από τη γειτονιά, στις 10 και μισή το βράδυ. Εμείς ήμασταν εδώ από τις 12 το μεσημέρι. Οι πιο πολλοί που φεύγουν πάνε από την Κηφισίας. Εμείς θέλουμε να πάμε Παιανία», είπε ο κ. Νίκος.

«Η Κατεχάκη είναι κλειστή, η Λαυρίου είναι κλειστή. Όσοι βγαίνουν στην Κηφισίας είναι χωρίς αλυσίδες. Τώρα στην Αττική Οδό δεν έχει ύψος, αλλά έχει παγώσει, έχει γίνει πάγος. Το να βγω στη Μεσογείων ή στην Κατεχάκη που είναι κλειστή δεν ξέρω πόσο σοφό είναι για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε. Ρωτήσαμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και δεν ξέρουν τίποτα. Οπότε λέμε να κάτσουμε εδώ, τουλάχιστον είμαστε ασφαλείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, οχήματα πηγαίνουν αντίθετα επί της Αττικής Οδού, προσπαθώντας να βρουν τρόπο διαφυγής, ενώ αγωνία υπάρχει και για τους εργαζόμενους στα διόδια, οι οποίοι παραμένουν επίσης εγκλωβισμένοι.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα