Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα«Για τα καρναβάλια ο φωτισμός στις Ομπρέλες» - Αντιδράσεις για τη νέα...

«Για τα καρναβάλια ο φωτισμός στις Ομπρέλες» – Αντιδράσεις για τη νέα κακογουστιά του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ένα από τα πιο γνωστά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, οι ομπρέλες Ζογγόπουλου, στη νέα παραλία, έπεσε «θύμα» της έλλειψης αισθητικής και σεβασμού προς την τέχνη που δείχνει να διακατέχεται η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Μάκης Κυριζίδης έκανε μια αναρτήση στην οποία ανέφερε ότι έγιναν «οι τελικές δοκιμές με τον νέο φωτισμό στο πιο φωτογραφημένο σημείο της πόλης!». Στις φωτογραφίες φαίνονται οι Ομπρέλες φωτισμένες με διάφορα χρώματα. Μια όμως έκανε εντύπωση… και όχι καλή. Ειδικότερα ένας από τους φωτισμούς δείχνει τις ομπρέλες να φωτίζονται με πολύχρωμα φώτα.

Όπως ήταν λογικό πολίτες έσπευσαν μα εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους γράφοντας σχετικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση όμως ο αντιδήμαρχος δεν σήκωνε κουβέντα…

Το έργο όταν είχε αποφασιστεί να δοθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης για να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, έπειτα από σχετική επιθυμία του γλύπτη το έργο θα φωτιζόταν σε λευκούς τόνους. Μάλιστα, για αυτό ένας πολίτης έγραψε κάτω από την ανάρτηση του αντιδημάρχου ότι στον γλύπτη δεν θα άρεσε αυτή η παρέμβαση στο έργο. Τότε έσπευσε ένας άλλος χρήστης του facebook, το προφιλ του οποίου ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία της πόλης, να υπερασπιστεί τον αντιδήμαρχο και  να κάνει αστειάκια λέγοντας «Ας τον ρωτήσουμε λοιπόν……» (εννοώντας τον γλύπτη) συμπληρώνοντας ότι «Μη βιαστείς να χλευάσεις ξέρω ότι πέθανε πριν 20 περίπου χρόνια.. χιουμορ…».

Για την παρέμβαση στο έργο τέχνης έκανε σχετική ανάρτηση και η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Θεσσαλονίκης και νυν δημοτική σύμβουλος Έλλη Χρυσίδου λέγοντας ότι «Δοκιμές φωτισμού …είπε ο Αντιδημαρχος τεχνικών έργων,δικηγόρος Εφραιμ Κυριζιδης.

Δοκιμες φωτισμού στο γλυπτό του Ζογγολοπουλου!

Καταλαβαίνετε τι κάνετε;

Και γιατί κάνετε δοκιμές φωτισμού;

Με ποιο δικαίωμα παρεμβαινετε έστω και όπως λέτε δοκιμαστικά σε ένα έργο τεχνης ;

Το εχετε τερματίσει πιστευω!».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα