Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓιάννης Λαγός: Συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες – Τι λέει ο...

Γιάννης Λαγός: Συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες – Τι λέει ο ίδιος μέσα από το περιπολικό

Σε χρόνο… dt εξέδωσαν οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιάννη Λαγού, αμέσως μετά την απόφαση για την άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ηδη ο ευρωβουλευτής συνελήφθη και επίκειται η έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πότε θα βρίσκεται στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τις αντιρρήσεις που θα προβάλλει ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός, ενώπιον του εισαγγελέα του Βελγίου. Παράλληλα οι εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν και «ερυθρά αγγελία», όπως ονομάζεται, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο Γιάννης Λαγός αν βρισκόταν σε χώρα εκτός της Ενωσης, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με προσωπική εποπτεία του εισαγγελέως, Βασίλη Πλιώτα, πέτυχε την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, αν και δεν είχε καθαρογραφεί ακόμα η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση.

Παρά ταύτα οι εισαγγελικές Αρχές είχαν αποστείλει όλα τα κρίσιμα έγγραφα, βάσει των οποίων αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης χωρίς αναστολή, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει η ποινή του να εκτιθεί μέχρι τη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

Πώς απάντησε ο Λαγός στη σύλληψή του

«Είμαι σε βελγικό περιπολικό. Οι κλέφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», ανέφερε ο Γιάννης Λαγός όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα