Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓεμίζουν οι ΜΕΘ: 78 στη Θεσσαλονίκη - Σήμερα οι αποφάσεις της επιτροπής...

Γεμίζουν οι ΜΕΘ: 78 στη Θεσσαλονίκη – Σήμερα οι αποφάσεις της επιτροπής για νέα μέτρα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το υπουργείο Υγείας για την Αττική, στην οποία η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ έχει φτάσει πλέον πάνω από το 80%. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 48 κλίνες ΜΕΘ Covid-19. Στη στη Θεσσαλονίκη οι διαθέσιμες ΜΕΘ είναι σήμερα 78.

Η Αττική παραμένει για μια ακόμη μέρα «πρωταγωνίστρια» στο σκηνικό της επιδημίας στη χώρα μας, συγκεντρώνοντας τα μισά νέα κρούσματα κορωνοϊού της επικράτειας, καθώς και τους μισούς ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία της.

Από χθες άρχισε να μετρά το 15νθήμερο του σκληρού «απαγορευτικού» (lockdown) στο λεκανοπέδιο, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι αυτό θα αποδώσει ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας συρρικνώνοντας τον αριθμό των νέων μεταδόσεων της λοίμωξης.

Σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και του Ρεθύμνου, με ζητούμενο αν θα πρέπει να επιβληθούν στις περιοχές μέτρα ανάλογα με εκείνα της Αττικής, όπως επίσης και για το αν θα πρέπει να επιβληθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στο σύνολο του νομού της Αχαΐας.

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα,  βρίσκονται 380 ασθενείς, με τους 62 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Στα νοσοκομεία της λοιπής ηπειρωτικής χώρας νοσηλεύονται άλλοι 307 ασθενείς, εκ των οποίων οι 40 διασωληνωμένοι.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα