Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΒέροια: Απατεώνας άρπαξε από ηλικιωμένο 46.000 ευρώ για δήθεν χειρουργείο της...

Βέροια: Απατεώνας άρπαξε από ηλικιωμένο 46.000 ευρώ για δήθεν χειρουργείο της κόρης της

Εξιχνιάστηκε απάτη σε ηλικιωμένο στη Βέροια. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2022 στη Βέροια, ο ηλικιωμένος δέχθηκε κλήση από άγνωστο άτομο στο σταθερό τηλέφωνο και ισχυριζόμενος ότι είναι γιατρός, προφασίστηκε ότι η κόρη του έχει τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα, προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Στη συνέχεια ο προαναφερόμενος αλλοδαπός άνδρας πήγε στην οικία του ηλικιωμένου και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 46.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
• Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
• Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr. Ενημερώστε συγγενείς και φίλους, κυρίως όμως τους ηλικιωμένους, για να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα