Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ - Δύο εισαγωγές για κάθε εξιτήριο

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ – Δύο εισαγωγές για κάθε εξιτήριο

Εντείνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των ατόμων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με κορωνοϊό τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρουσιάζει σημαντική αύξηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΚΑΪ για το τελευταίο τριήμερο, προκύπτει μάλιστα πως για κάθε ένα εξιτήριο ισοδυναμούν δύο εισαγωγές. Συγκεκριμένα, το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 622 εισαγωγές και 296 εξιτήρια.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή καταγράφηκαν 232 εισαγωγές και 126 εξιτήρια, το Σάββατο 225 εισαγωγές και 122 εξιτήρια και την Κυριακή είχαμε 165 εισαγωγές και 48 εξιτήρια. Σημειώνεται πως τις Κυριακές από τα νοσοκομεία δεν δίνονται πολλά εξιτήρια. Σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι η αύξηση των διασωληνωμένων σε 276, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, αριθμός που προκαλεί ανησυχία καθώς την 1η Φεβρουαρίου ανέρχονταν σε 248. Την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γκάγκα επισήμανε πως «η κάλυψη είναι σχεδόν 100% στους θαλάμους Covid» στο νοσοκομείο. Στις ΜΕΘ είπε πως τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στην Αττική είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς η πληρότητα στις κλίνες τον ΜΕΘ για κορωνοϊό, ανέρχεται σε 78.5%. «Οι κενές ΜΕΘ-COVID είναι ελάχιστες για τέτοιον μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών σε κλινικές και με τέτοια πίεση σε εισαγωγές», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα