Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα«Απόβαση» αγροτών σήμερα στη Θεσσαλονίκη

«Απόβαση» αγροτών σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύσκολη προβλέπεται η σημερινή ημέρα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα τρακτέρ να των αγροτών να «εισβάλλουν» και να εγκαθίστανται στο κέντρο της πόλης, όπου εκπαιδευτικοί οργανώνουν συλλαλητήριο εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η «έφοδος» των τρακτέρ αποφασίστηκε από τους αγροτοσυνδικαλιστές στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία θα έχουν ως επίκεντρο τη διεθνή έκθεση Agrotica.

Κατά τη χθσύσκεψη για την Agrotica, η οποία αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής, οι εκπρόσωποι των αγροτών ανακοίνωσαν ότι τριακόσια τρακτέρ θα εισέλθουν αύριο το πρωί στην πόλη, προερχόμενα από Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική και Επανoμή και θα εγκατασταθούν στην κεντρική πλατεία της ΧΑΝΘ, μπροστά στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ, όπου σχεδιάζουν να παραμείνουν έως και την Κυριακή, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μολονότι οι οργανωτές δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να κλείσουν τους δρόμους, η παρουσία και η κίνηση τόσων οχημάτων τέτοιου μεγέθους και μόνο, αναμένεται να επιβαρύνει την κυκλοφορία, που εμφανίζεται ήδη αυξημένη λόγω των έργων για τον εναέριο περιφερειακό αυτοκινητόδρομο (Fly Over).

Η είσοδος των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης θα συμπέσει με το προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο γεγονός που θα επιτείνει το πρόβλημα της κίνησης, με την τροχαία να έχει σχεδιάσει ειδικές ρυθμίσεις ώστε να μην καταστεί αφόρητη η κατάσταση. Δεν αποκλείεται οι αγρότες να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και εντός του χώρου της ΔΕΘ, όπου θα γίνονται το βράδυ τα εγκαίνια με ομιλητή τον υπουργό κ. Αυγενάκη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα