Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑποσύρονται δωρεές από την Κιβωτό του Κόσμου

Αποσύρονται δωρεές από την Κιβωτό του Κόσμου

Η δικογραφία για την υπόθεση και τις καταγγελίες παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της για κακοποίηση, επιστρέφει στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα διεξάγεται πλέον από την εισαγγελία ανηλίκων, η οποία αφού ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία, θα αποφανθεί για την απόδοση ποινικών ευθυνών εφόσον αυτές διαπιστωθούν.

Την ίδια στιγμή, πολλοί επώνυμοι που στήριζαν την Κιβωτό του Κόσμου απέσυραν τις δωρεές τους:

«Οι καταγγελίες, που βγήκαν στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα, με κάνουν να νιώθω αηδία και θυμό. Όλοι στηρίξαμε με την καρδιά μας το έργο που παρουσίαζαν, όλος ο κόσμος έδωσε από το υστέρημα του. Πώς μπορεί να κρύβονται παντού τόσα τέρατα;», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Κοκλώνης.

Η Ρούλα Κορομηλά, επίσης τοποθετήθηκε για το θέμα ξεκαθαρίζοντας: «Στήριζα την Κιβωτό του Κόσμου έμπρακτα από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης της, πληρώνοντας ακόμα και τα ενοίκια του χώρου κι υποστηρίζοντας τα παιδιά με κάθε τρόπο. Αν όσα τραγικά, αποτρόπαια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας που αφορούν τα παιδιά ισχύουν, νοιώθω οργή και απογοήτευση».

Η Άννα-Μαρία Βέλλη, η πρώην παίκτρια του «Survivor» ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη δωρεά που σκόπευε να πραγματοποιήσει στη συγκεκριμένη ΜΚΟ.

«Μετά από συνεχείς αναφορές τις τελευταίες μέρες σε περιστατικά κακοποίησης από την Κιβωτό του Κόσμου, επιλέγουμε να αποσύρουμε τη δωρεά μας από τα έσοδα του μπαζάρ γιατί δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να στηρίξουμε οργανισμό που έστω και ως υπόνοια αυτή τη στιγμή δέχεται τέτοιες καταγγελίες. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το που θα διαθέσουμε τελικά τα έσοδα και φυσικά είμαστε ανοιχτοί να μας προτείνετε οργανισμούς που γνωρίζετε πως ίσως έχουν ανάγκη», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Να σημειωθεί ότι η Άννα-Μαρία είχε αναλάβει τη διοργάνωση ενός μεγάλου bazaar με προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, τα έσοδα του οποίου θα προορίζονταν για την «Κιβωτό του Κόσμου».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα