Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑπεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια της χώρας

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια της χώρας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. οι  εργαζόμενοι θα απεργήσουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που σύμφωνα με τους ίδιους επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ταφής και της ανακομιδής των νεκρών.

“Με τη σημερινή διάταξη του Υπουργείου, συμπληρώνεται το παζλ των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των Νεκροταφείων της χώρας προκαλώντας την δυσαρέσκεια των υπαλλήλων. Mε τροπολογία που κατατέθηκε, συμπληρώνεται στην ουσία το άρθρο 61 του Ν.3979/2011 και προσθέτει στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου και την ταφή και ανακομιδή νεκρών”.

Όπως υποστηρίζει η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α, “Το επιχείρημα και εδώ είναι η έλλειψη προσωπικού που διαιωνίζεται αφού συνεχίζει να υφίσταται η απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη προσωπικού είναι το πρόσχημα. Η διατυπωμένη στρατηγική της Ν.Δ. είναι η ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους με το επιχείρημα ότι θα είναι φτηνότερες για τους Δημότες και πατώντας πάντα στην δυνατότητα που ανοίγεται για την πιο φτηνή εργασία μέσω των πάσης φύσεως εργολάβων”.

Στη συνέχεια καταγγέλλει ότι ο πολιτικός ελιγμός της ΝΔ, δηλαδή η ψήφιση της τροπολογίας εν μέσω πανδημίας, είναι εσκεμμένη, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα κινητοποίησης.

“ΖHTAME να αποσυρθεί από το προς ψήφιση Νομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη”, δηλώνει η Επιτροπή και καλεί τους εργαζομένους των δημοτικών νεκροταφείων σε πανελλήνια 24ωρη απεργία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα