Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑντιδράσεις για τη συγχώνευση σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Αντιδράσεις για τη συγχώνευση σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε γονείς και κηδεμόνες η πρόθεση – όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους – της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε συγχώνευση των σχολείων – 17ου Λυκείου και 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης- που στεγάζονται σε κτίριο επί της οδού Χριστοπούλου, με το 4ο Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο, αντίστοιχα, που στεγάζονται σε κτίριο επί της οδού Συγγρού.

«Στην πραγματικότητα, επιβάλλει στα παιδιά μας, χωρίς κανένα παιδαγωγικό όφελος, βίαιη έξωση από το οικείο σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά τους. Μια αναγκαστική μετακίνηση σε αποστάσεις μεγαλύτερες του ενός χιλιομέτρου, μέσα σε ένα μη φιλόξενο αστικό περιβάλλον με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Περαιτέρω, αν προχωρήσει η συγχώνευση, εκτός ότι θα προκαλεί ανατροπή στον οικογενειακό μας προγραμματισμό, αναστατώνει τις
περισσότερες οικογένειες του κέντρου, άμεσα και έμμεσα, λόγω της ανακατανομής που θα προκύψει. Επίσης, λόγω της αναμενόμενης αύξησης του αριθμού των μαθητών στα τμήματα θα δημιουργηθούν επιπλέον μορφωτικά εμπόδια σε όσους μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες».

«Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων μας, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 9 π.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Γονείς και μαθητές δίνουμε ραντεβού στις 8 π.μ., στο σχολείο, προκειμένου συγκροτημένα να κατευθυνθούμε προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Είναι σημαντική η παρουσία όλων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα