Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑνοιγμα των σχολείων από τις 12 Απριλίου με self test

Ανοιγμα των σχολείων από τις 12 Απριλίου με self test

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ – Το άνοιγμα των σχολείων από τις 12 Απριλίου με self test προανήγγειλε η κυβερνητικές εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε η κυβερνητικός εκπρόσωπος την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με προοπτική της έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ (self test).

«Η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας βρίσκεται σε έξαρση και το σύστημα υγείας, ειδικά στην Αττική, πιέζεται. Εξίσου βέβαιο είναι πως ύστερα από ένα χρόνο σκληρής μάχης η κοινωνία είναι κουρασμένη και παρατηρούνται συγκεντρώσεις σε σπίτια αλλά και συγχρωτισμός σε διάφορους χώρους με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η υπερμετάδοση του ιού. Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών προχωρά σε περιορισμένες προσαρμογές στο μείγμα των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Συγκεκριμένα:

Αποφασίστηκε να επιτραπεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Για τη μετακίνησή τους που μπορεί να γίνεται και διαδημοτικά οι καταναλωτές θα χρησιμοποιούν ειδικό κωδικό και θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες.

Θα επιτρέπεται η πώληση εντός και εκτός καταστήματος με ραντεβού.

Επιπλέον από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση με όχημα με τη χρήση του κωδικού έξι.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ.

Επίσης, θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα