Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑνοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τα...

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τα PCR στα 50 ευρώ

Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Θα γίνουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας τους, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων.

Το μεσημέρι αναμένεται και η ανακοίνωση για τη διατίμηση στα μοριακά τεστ (PCR) στα 50 ευρώ. Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή των 50 ευρώ, καθώς πρόκειται για διατίμηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα.

Προς αύξηση των τεστ για τους μαθητές

Προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία, εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των self test που θα γίνονται εβδομαδιαίως στους μαθητές από 2 σε 3 καθώς και η αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων σε περίπτωση κρούσματος. Το βασικό σενάριο που προβλέπει κλείσιμο τμημάτων όταν νοσεί με κορωνοϊό το 30%+1 των μαθητών έναντι 50%+1 που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε rapid τεστ θα υποβάλλονται όλοι οι μαθητές και όχι μόνο οι κοντινές επαφές.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα