Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑνεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη - Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση...

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση άλλων 4 περιοχών, έφτασαν πυροσβέστες από την Αθήνα (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη για την εκκένωση των περιοχών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. Πρόκειται για τη 2η εκκένωση περιοχών, μετά το μήνυμα που εστάλη νωρίτερα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη είναι ανεξέλεγκτη και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο γι’ αυτό και ενισχύθηκαν και άλλο. Λίγο πριν τις 17:00 έγινε γνωστό από την πυροσβεστική ότι επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι 28 από τους 135 πυροσβέστες έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη αεροπορικώς από την Αττική για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε πολύ νωρίς το πρωί στην περιοχή Μελία.

Το μήνυμα του 112:

 

Συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες 7 οικισμών ενημερώθηκαν με το 112 να εκκενώσουν προς την Αλεξανδρούπολη εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή. Οι περιοχές είναι: ΝίψαΑετοχώριΠεύκαΛουτρόςΑγνάντιαΑριστηνό και Δωρικό.

Σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για τη φωτιά που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη. Διατέθηκαν άμεσα 21 Αστυνομικοί με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Αστυνομία διέκοψε – ακολουθώντας τις συστάσεις της Πυροσβεστικής, με την οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία – την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. μέχρι τον κόμβο Αρδανίου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Η φωτιά όπως φαίνεται από την Εγνατία Οδό / Πηγή: Facebook Group, Πυρκαγιά Ενημέρωση

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη:

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα