Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑνάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό οχημάτων του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό οχημάτων του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Την ευθύνη για τον εμπρησμό αυτοκινήτων του δήμου Νεάπολης – Συκεών τα ξημερώματα της Τετάρτης ανέλαβε η ομάδα, ”αναρχικοι/ες”.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ”αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό τριών δημοτικών αυτοκινήτων στην περιοχή των Συκεών.Τώρα θα αναλάβετε και εσείς τη δικιά σας.Κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε λογής μπάτσοι,δικαστές,εισαγγελεις,ρουφιάνοι που συμβάλλατε στο να φτασει ο σύντροφος μας σε αυτήν την κατάσταση,ήρθε η ώρα σας.Γιατί ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Γιατι πλέον δεν σας ψάχνουμε ,σας βρήκαμε.Η κοινωνικά αντιβία χτυπάει ήδη και έρχονται χειρότερα”.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν  οχήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με το ένα από αυτά να καταστρέφεται ολοσχερώς. Το διπλό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα, γύρω στις 4.30 π.μ. αρχικά με την πυροδότηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε ηλεκτροκίνητο δημοτικό όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης της Τεχνικής Υπηρεσίες επί της οδού Λεχόβου στις Συκιές. Επί τόπου κατέφθασαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έξι πυροσβέστες που έσβησαν την φωτιά που προκλήθηκε από τον εμπρηστικό μηχανισμό, από την οποία ωστόσο το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς να απειληθούν παρακείμενα οχήματα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, και συγκεκριμένα στον χώρο του πάρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών, τα εγκληματικά στοιχεία τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και σε δεύτερο ειδικό όχημα για ΑμεΑ τύπου ΒΑΝ, που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, ευτυχώς χωρίς να λάβει καταστροφικές διαστάσεις τόσο για το ίδιο όχημα όσο και για τα παρακείμενα δημοτικά οχήματα, όπως επίσης και για το παρακείμενο δάσος. Για το γεγονός ενημερώθηκε άμεσα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος έστειλε επί τόπου τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλιο Γκατζέ.

Στα δυο σημεία βρέθηκαν και άνδρες της κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι συνέλεξαν υπολείμματα των αυτοσχέδιων μηχανισμών, ενώ θα εξετασθεί και ο καταγραφικός εξοπλισμός των καμερών που είναι τοποθετημένες στα δημοτικά κτίρια.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

 

Ο κλοιός στενεύει και η πανδημία μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται όλο ένα και περισσότερο ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του κράτους. Κάτω απο τον μανδύα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας καθαγιάζονται όλα τα κατασταλτικά μέτρα που ανασύρθηκαν από τα χρονοντούλαπα της ιστορίας που θυμίζουν κατοχή. Απαγορεύσεις κυκλοφορίας ,έλεγχοι και της παραμικρής κίνησης μέσα στις πόλεις φυλακές. Μέσα στο κλίμα τρομοκράτησης που έχει στήθει, η κυβέρνηση θεώρησε πως θα ευδοκιμούσε η επίθεση σε εστίες αγώνα που έχουν οικοδομηθεί μέσα στα χρόνια. Με αυτοπεποίθηση τσιφλικά διατάζει μέτρα και επιθέσεις σε δομές,αγώνες και πρόσωπα θεωρώντας πως όλα πλέον είναι κάτω από τον έλεγχο της και πως μέσω του φόβου μπορεί να διοικήσει τις ζωές μας.

Μια τέτοια επίθεση είναι αυτή που διεξάγεται και απέναντι στον σύντροφο Δημήτρη Κουφοντίνα.Ο Δ.Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8/1 καθώς και δίψας στις 23/2. Αίτημα του ήταν η μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού ,οπού μετήχθη έπειτα απο την εφαρμογή του φωτογραφικού νόμου από τις φυλακές της Κασσαβέτειας ,στα ειδικά χτισμένα για την επαναστατική οργάνωση 17Ν υπόγεια κελιά των φυλακων Κορυδαλλού.Ο Μ.Χρυσοχοίδης που έχει ήδη κριθεί γι αυτό ακριβώς που είναι, το χειρότερο κάθαρμα και το πιο πειθήνιο όργανο των αμερικανικών επιδιώξεων είχε επιμεληθεί προσωπικά τη δημιουργία των δημοκρατικών αυτών μπουντρουμιών. Το σύνθημα “φασίστα-σκουπίδι-Χρυσοχοίδη”,που κοσμεί τις μητροπόλεις τις τελευταίες βδομάδες ,φωναγμένο από χιλιάδες κόσμο, αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί και του δίνει μια ελάχιστη πρόγευση του μίσους που ξεχειλίζει απο μέσα μας.

Ο Δ.Κουφοντίνας έχοντας πια λήξει την απεργία πείνας μετα απο 65 μέρες για άλλη μια φορά, όπως κάνει αμετανόητα όλα αυτά τα χρόνια, υπερασπίστηκε αλύγιστος τις ιδέες του με φόντο τον θάνατο.Στον αντίποδα η εξουσία προσπάθησε με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τη σκληρή της στάση και με επικοινωνιακά τριξ να αποκρύψει το πόσο βλήθηκε από το τεράστιο και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης.Δεν θα έπρεπε ωστόσο να σοκάρεται κανείς με την ανένδοτη στάση της εξουσίας ενάντια στον εκφραστή μιας από τις μεγαλύτερες επαναστατικες οργανώσεις μεταπολιτευτικά,ενάντια στον επαναστάτη που κατάφερε με διορατικότητα,ακόμη και ως όμηρος στα χέρια του εχθρού να οξύνει τις εχθροπραξίες,να θυμίσει σε όλους και σε όλες μας ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και να επιβεβαιώσει ξανά οτι αυτό που σηματοδοτεί κάνει την εξουσία να τρέμει από τον φόβο της.Τόσο, ώστε να τους αναγκάζει να απογυμνώσουν τη δημοκρατία απο το “φιλελεύθερο” προσωπείο της με όποιο κόστος.

“ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΘΑΨΕΤΕ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΣΠΟΡΟΣ”

Όσο και αν η εξουσία και οι κρατικοί μηχανισμοί της επιδιώκουν τον εκφοβισμό, την φίμωση,την ηττοπάθεια,όσο και αν προσπαθούν να στρώσουν τον δρόμο της υποταγής,τόσο εμείς θα στήνουμε πάνω του φλεγόμενα οδοφράγματα.Γιατί οι συνειδήσεις μας ακονίζονται στους δρόμους,πλάι ο ένας στην άλλη.Στις συνωμοτικές προπαρασκευαστικές κουβέντες.Στην διάχυση του εξεγερτικού λόγου.Στις εστίες ανομίας στον μητροπολιτικό ιστό.Στα νυχτερινά ραντεβού λίγο πριν την επίθεση.Στις φλόγες των καμμένων μπατσικών.Σε όλα αυτά που έπονται.Τα λόγια σιγά σιγά λιγοστεύουν.Από εμάς το μόνο που μένει είναι να σας ψιθυρίσουμε προειδοποιητικά πως ακόμα και τώρα μια πιθανή δικιά μας απώλεια θα ενσαρκώσει τον χειρότερο εφιάλτη σας.Οι ευθύνες έχουν μοιραστεί προ πολλού.

Εμεις αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό τριών δημοτικών αυτοκινήτων στην περιοχή των Συκεών.Τώρα θα αναλάβετε και εσείς τη δικιά σας.Κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε λογής μπάτσοι,δικαστές,εισαγγελεις,ρουφιάνοι που συμβάλλατε στο να φτασει ο σύντροφος μας σε αυτήν την κατάσταση,ήρθε η ώρα σας.Γιατί ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Γιατι πλέον δεν σας ψάχνουμε ,σας βρήκαμε.Η κοινωνικά αντιβία χτυπάει ήδη και έρχονται χειρότερα.

ΥΓ.1 Όσοι/ες προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία αποπολιτικοποιώντας τη δράση της πολιτικής οργάνωσης 17Ν χαρακτηρίζοντας τον Δ.Κουφοντίνα ως “κοινό δολοφόνο” τους/τις ενημερώνουμε οτι αφενός γελοιοποιούνται και αφετέρου οτι όσο ο πολύμορφος αναρχικός αγώνας αναπνέει οι προσπάθειες τους θα πέφτουν στο κενό.

ΥΓ.2 Κάποια ΜΜΕ έσπευσαν να γράψουν δακρύβρεχτα ψευδή άρθρα. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή: Να μην πυρπολήσουμε τα οχήματα ΑΜΕΑ και να επιλέξουμε οχήματα που βρίσκονταν σε ασφαλή απόσταση απο το δάσος. Σταματήστε λοιπόν τις γελοιότητες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια θυματοποίησης.Είμαστε εδώ για να σηκώσουμε τις ευθύνες των πράξεων μας και ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ.Καλό το παραμυθάκι σας αλλά δεν έχει δράκο.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ

αναρχικοι/ες

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα