Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑνάληψη ευθύνης για την απόπειρα εμπρησμού σε Ι.Χ διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη

Ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα εμπρησμού σε Ι.Χ διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη

Την ευθύνη για την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης εις βάρος Ι.Χ αυτοκινήτου διπλωματικού υπαλλήλου του γαλλικού προξενείου  στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αυτοαποκαλούμενη οργάνωση που υπογράφει ως ”αναρχικοί/αναρχικές”.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ”Πολιτικοί και καπιταλιστές, δικαστικοί και εισαγγελείς, αφεντικά και αστοί, θα πρέπει να μάθουν να φοβούνται και να τρέμουν τη δύναμη της εργατικής τάξης και την οργή των οργανωμένων προλετάριων. Υπεύθυνοι για τη φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την καταπίεση των κατώτερων οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων είναι μονάχα αυτοί. Η εκδικητικότητά τους απέναντι σε όποιον και όποια αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή είναι αντίστοιχα απαράμιλλη. Σε καμιά περίπτωση δεν ζητάμε την παραμικρή επιείκια. Οι απαντήσεις του ανταγωνιστικού κινήματος πρέπει να είναι ανάλογες είτε ποιοτικά είτε ποσοτικά. Από τη στήριξη των δημόσιων καλεσμάτων και παρεμβάσεων μέχρι τις νυχτερινές επιδρομές. Γι’αυτό και εμείς το βράδυ της Πέμπτης 04/02 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε όχημα του διπλωματικού σώματος που υπάγεται στο γαλλικό προξενείο στην οδό Αγράφων στην άνω πόλη, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δική μας πινελιά στον καμβά του πολύμορφου αναρχικού κοινωνικού – ταξικού αγώνα”.

Αναλυτικά η ανάληψη ευθύνης.

Πολιτικοί και καπιταλιστές, δικαστικοί και εισαγγελείς, αφεντικά και αστοί, θα πρέπει να μάθουν να φοβούνται και να τρέμουν τη δύναμη της εργατικής τάξης και την οργή των οργανωμένων προλετάριων. Υπεύθυνοι για τη φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την καταπίεση των κατώτερων οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων είναι μονάχα αυτοί. Η εκδικητικότητά τους απέναντι σε όποιον και όποια αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή είναι αντίστοιχα απαράμιλλη.

Σε καμιά περίπτωση δεν ζητάμε την παραμικρή επιείκια. Οι απαντήσεις του ανταγωνιστικού κινήματος πρέπει να είναι ανάλογες είτε ποιοτικά είτε ποσοτικά. Από τη στήριξη των δημόσιων καλεσμάτων και παρεμβάσεων μέχρι τις νυχτερινές επιδρομές.

Γι’αυτό και εμείς το βράδυ της Πέμπτης 04/02 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε όχημα του διπλωματικού σώματος που υπάγεται στο γαλλικό προξενείο στην οδό Αγράφων στην άνω πόλη, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δική μας πινελιά στον καμβά του πολύμορφου αναρχικού κοινωνικού – ταξικού αγώνα.

Αφιερώνουμε αυτή την ενέργεια ολόψυχα στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας από 08/01. Δεν θα θέλαμε τόσο πολύ να αναπτύξουμε πάνω στο αμιγώς νομικό σκέλος της υπόθεσης, μιας και για όποιον έχει παρακολουθήσει έστω και ελάχιστα την υπόθεση οι νομικές ακροβασίες, η απονοηματοδότηση και παράφραση των δικών τους διαταγμάτων και αποφάσεων, καταδεικνύουν χωρίς να αφήνεται περιθώριο αμφισβήτησης, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν αντιμετωπίζεται σαν ένας απλός κρατούμενος. Σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλουμε να σταθούμε. Η ανυποχώρητη στάση που έχει επιδείξει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, συνιστά μια απειλή βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες του αστικού κράτους και των λακέδων.

Όσο προσωποποιημένο και αν παρουσιάζεται το ζήτημα σαν μια διαμάχη ανάμεσα στον ίδιο και την οικογένεια που πρωτοστατεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην αφαίμαξη και εξόντωση των ντόπιων και όχι μόνο καταπιεσμένων, οι ρίζες στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο βαθιές.

Η υπερατλαντική αμερικανοκίνητη τρομοκρατία πασχίζει ακόμα και τώρα στα 62 του χρόνια και έπειτα από 18 χρόνια εγκλεισμού να αποσπάσει μια δήλωση μετάνοιας από το χέρι του. Μια παραδοχή, δηλαδή της ήττας του κινήματος απέναντι στον κεφαλαιοκρατικό μηχανισμό. Στοχοποιεί λοιπόν, όπως και ο ίδιος διατύπωσε έναν άνθρωπο όχι τόσο σαν φυσική υπόσταση αλλά για αυτό που σηματοδοτεί και σηματοδοτούσε τόσα χρόνια σε όλο το φάσμα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Χρέος μας είναι να υψώσουμε αναχώματα αντίστασης τόσο στους κρατικούς σχεδιασμούς όσο και στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Υποχρέωσή μας να καταδεικνύουμε στρατιωτικές και αστυνομικές προετοιμασίες για την ενίσχυση και θωράκιση της άμυνας τόσο από εξωτερικούς όσο και από τους εσωτερικούς εχθρούς. Να μην αφήσουμε κανέναν και καμία μόνη στα ακονισμένα νύχια του κράτους και της εξουσίας.

ΥΓ1 Τη στιγμή που ο αγωνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας ρισκάρει την ίδια του τη ζωή για την εφαρμογή των νόμων που το ίδιο το αστικό κράτος έθεσε και δεν τηρεί, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας βγαίνει και ανακοινώνει πως δεν υπάρχουν λεφτά για την υγεία, καταδικάζοντας έτσι εκατοντάδες ανθρώπους σε θάνατο, ξοδεύουν 2,32 δις για την αγορά 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών (Rafale) εξοπλίζοντας έτσι την πολεμική αεςροπορία.

ΥΓ2 Όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών και εκπαιδευτικών συλλόγων για τον δίκαιο αγώνα που δίνουνε ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που έρχεται σε ψήφιση την Τετάρτη 10/02

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 08/01 ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

αναρχικοί/αναρχικές

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα