Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑνάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε τράπεζες στη Θεσσαλονίκη

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε τράπεζες στη Θεσσαλονίκη

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα έγιναν οι διαδοχικές επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη.

Την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις κατά υποκαταστήματων τραπεζών που έγιναν την περασμένη Κυριακή, στη Νεάπολη ανέλαβαν οι ”αναρχικοί/ές”.

”Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε την εκδικητικότητα του κράτους αναπάντητη. Όσο κι αν εκμεταλεύεται τις συνθήκες της πανδημίας με απαγορεύσεις και καταστολή, οι δράσεις μας είναι και θα παραμείνουν συνεχείς. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε ξημερώματα της Κυριακής 7/2 να επιτεθούμε στις τράπεζες Eurobank και Alpha Bank πάνω στην Ανδρέας Παπανδρέου στην περιοχή της Νεάπολης”, αναφέρεται -μεταξύ άλλων – στην ανάληψη ευθύνης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Ο πολιτικός κρατούμενος και μέλος της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε στις 08/02 απεργία πείνας απέναντι στην εκδικητική μανία του κράτους. Ζητά την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, την εφαρμογή δηλαδή του ίδιου του φωτογραφικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλει το κράτος σε αγωνιστές, η εκδικητικότητα και το μένος της κυβέρνησης, που στοχεύουν στην φυσική εξόντωση του Δ. Κουφοντίνα, δεν πρόκειται να περάσουν.

Όσο και αν το κράτος προσπαθεί να αποσπάσει δηλώσεις μετάνοιας, όσο κουρελιάζει ακόμα και τους ίδιους του τους νόμους για να εξοντώσει έναν αγωνιστή, ο ίδιος χρησημοποιώντας το έσχατο μέσο πάλης, την απεργία πείνας, για άλλη μια φορά αντισκέκεται και διεκδικεί.Τα ΜΜΕ προφανώς σαν γνήσιοι υπηρέτες του συστήματος, αποσιωπούν και θάβουν το θέμα, δείχνοντας την άριστη συνεργασία όλων των πυλώνων της εξουσίας. Γιατί ο Δ. Κουφοντίνας φέρει το πολιτικό φορτίο της ένοπλης αντίστασης και του αμετανόητου αγωνιστή. Κατι που κράτος και το κεφάλαιο ονομάζουν τρομοκρατία. Εμείς γνωρίζουμε ότι η πραγματική τρομοκρατία είναι αυτή της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της καταστολής, αυτή που διαχρονικά καταδυναστεύει την κοινωνική βάση. Είναι χρέος μας να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες σε κάθε αγωνίστη, απέναντι στις εκδικητικές φαντασιώσεις του κράτους που θέλει νεκρό τον Δ. Κουφοντίνα.

Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε την εκδικητικότητα του κράτους αναπάντητη. Όσο κι αν εκμεταλεύεται τις συνθήκες της πανδημίας με απαγορεύσεις και καταστολή, οι δράσεις μας είναι και θα παραμείνουν συνεχείς. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε ξημερώματα της Κυριακής 7/2 να επιτεθούμε στις τράπεζες Eurobank και Alpha Bank πάνω στην Ανδρέας Παπανδρέου στην περιοχή της Νεάπολης.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

αναρχικοί/ές

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα