Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑνάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών της Θεσσαλονίκης

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών της Θεσσαλονίκης

Την ευθύνη για τις επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Έλενας Ράπτη και Άννας Ευθυμίου, ανέλαβαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με ανάρτηση τους.

Όπως αναφέρουν, ”μέσω της δράσης μας θέλουμε να προξενήσουμε έστω και ένα μικρό, συμβολικό κόστος σε όσους/ες την συντηρούν. Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με μπογιές στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της ΝΔ: Ελένης Ράπτη και Άννας Ευθυμίου. Σε μια συνθήκη όπου η καταστολή εντείνεται, το κράτος προασπίζει το μονοπώλιο του στη βία, ο καπιταλισμός επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, η εξουσία διαιωνίζεται και τα ένστολα σκουπίδια απλά υπάρχουν, είναι επιτακτικό παρά τη κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” να συνεχίσουμε την δράση μας και να οξύνουμε τις αντιστάσεις μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ – Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της Έλενας Ράπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ –Επίθεση σε πολιτικό γραφείο βουλευτή της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) 

 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Ο αναρχικός Ερρόλ συλλαμβάνεται στις 6/12/20, 12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου – 12 χρόνια μετά την εξέγερση που ακολούθησε, καθώς τόλμησε να αμφισβητήσει τις χουντικές τύπου απαγορεύσεις που είχε επιβάλλει το κράτος εκείνες τις ημέρες και να βρεθεί στα μπατσοκρατούμενα Εξάρχεια για να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες. Εκεί μαζί με ένα μεγάλο πλήθος ατόμων συλλαμβάνονται με την κατηγορία της “διασποράς του ιού” και τους μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ όπου τους στοιβάζουν σε κάθε άλλο παρά “ασφαλείς” συνθήκες για την εξάπλωση της πανδημίας. Στη συνέχεια, παραμένοντας σε καθεστώς εγκλεισμού, τον μεταφέρουν στην Πέτρου Ράλλη και απο εκεί στην Αμυγδαλέζα, όπου τον ενημερώνουν οτι αποτελεί “κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”, του ανακοινώνουν οτι θα απελαθεί και θα του απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα για 7 χρόνια. Ύστερα απο λίγες μέρες με την αιτιολογία ότι θα τον πάνε για να κάνει τεστ για covid19 τον βάζουν σε ένα βαν και ουσιαστικά τον απαγάγουν αφού τον οδηγούν στο αεροδρόμιο όπου παρά τις αντιστάσεις και τις αντιδράσεις του ίδιου, τον απελαύνουν με αεροπλάνο των γραμμών της Aegean στην Γαλλία. Όλη αυτή η διαδικασία έγινε χωρίς να ενημερωθεί ούτε ο δικηγόρος ούτε κάποιος συγγενής και είναι ακόμα μια περίπτωση, εαν και με πρωτοφανής διαχείρηση, όπου οι αρμόδιες αρχές δεν τηρούν κανένα απο τα πρωτόκολλα τους και παραβαίνουν τις τυπικές διαδικασίες.

Οι μεταγωγές, οι απαγωγές και οι απελάσεις αποτελούν πρακτικές που το κράτος και οι μηχανισμοί του διεκπαιρώνουν ανενόχλητα και στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια ιδιαίτερη μεθόδευση, καθώς ο Ερρολ πρόκεται για έναν ενεργό αναρχικό. Και αυτές οι “ιδιαίτερες μεθοδεύσεις” είναι που πάγια επιφυλάσσουν σε όσους/ες δε σκύβουν το κεφάλι και τους αγωνιστές διωκόμενους/κρατούμενους, όπως πολύ πρόσφατα έγινε και στην περίπτωση του επαναστάτη Δ.Κουφοντίνα που μετήχθη απο τις αγροτικές φυλακές βόλου στη Δομοκό*.

Σε αυτή ακριβώς την συνθήκη, μέσω της δράσης μας θέλουμε να προξενήσουμε έστω και ένα μικρό, συμβολικό κόστος σε όσους/ες την συντηρούν. Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με μπογιές στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της ΝΔ: Ελένης Ράπτη (Εγνατίας 121) και Άννας Ευθυμίου (Τσιμισκή 3).

Σε μια συνθήκη όπου η καταστολή εντείνεται, το κράτος προασπίζει το μονοπώλιο του στη βία, ο καπιταλισμός επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, η εξουσία διαιωνίζεται και τα ένστολα σκουπίδια απλά υπάρχουν, είναι επιτακτικό παρά τη κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” να συνεχίσουμε την δράση μας και να οξύνουμε τις αντιστάσεις μας.

Να καταστρέψουμε κράτος, σύνορα και φυλακές.

Δύναμη στον αναρχικό Ερρολ.

*Αλληλεγγύη στον επαναστάτη Δ.Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας απο 8/1 και σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας σε ένδειξη στήριξης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα