Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Μεταβολή του καιρού θα έχουμε τις επόμενες μέρες με βροχές μέσα στο Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ από τη νέα εβδομάδα επιστρέφουν οι βοριάδες που θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή 3/9 θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φτάσουν κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Όμως τα ξημερώματα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής εξαιτίας ενός χαμηλού βαρομετρικού από την Ιταλία αλλάζει άρδην η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και θα σημειωθούν τοπικές ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, πιθανώς και τη δυτική Στερεά.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 4-9-2021

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές στη νησιωτική χώρα θα φτάσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά, τους 31 με 33 βαθμούς.

Κυριακή 5-9-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Το βράδυ αναμένεται εξασθένηση στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος, από το
απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι αργά το βράδυ σε βόρειους με τάση ενίσχυσης. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, της τάξης των 5 με 6 βαθμών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα