Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑκατάλληλο το νερό σε κοινότητες του Λαγκαδά

Ακατάλληλο το νερό σε κοινότητες του Λαγκαδά

- Advertisement -

Συστάσεις να μην πίνουν το νερό του δημοτικού δικτύου ούτε να το χρησιμοποιούν για μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων έκανε η ΔΕΥΑ Λαγκαδά.

Οι ανακοινώσεις για το ακατάλληλο νερό αφορούν στις κοινότητες του Κολχικού, του Δρακόντιου και του Αδάμ. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της ΔΕΥΑ Λαγκαδά στο Κολχικό και το Δρακόντιο παρουσιάστηκε υπέρβαση του φθορίου και έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για να βρεθεί η γεώτρηση που προκάλεσε την αύξηση.

Στην κοινότητα Αδάμ παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου νιτρικών και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της Μονάδας Αντίστροφης Όσμωσης και ενέργειες για τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της κοινότητας με γεώτρηση η οποία βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ζαγκλιβερίου, το νερό της οποίας βρέθηκε βάσει μετρήσεων ότι είναι κατάλληλο.

Η ανακοίνωση για το νερό σε Κολχικό και το Δρακόντιο:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τ.Κ. Κολχικού και του οικιμού Δρακοντίου ότι σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις νερού παρουσιάστηκε υπέρβαση της Φυσικοχημικής παραμέτρου που αφορά το Φθόριο. Από την ΔΕΥΑ Λαγκαδά έχουν ξεκινήσει οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί η γεώτρηση η οποία προκάλεσε την αύξηση της τιμής του φθορίου.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι – καταναλωτές των εν λόγω οικισμών να μην χρησιμοποιούν μέχρι νεωτέρας το νερό του δημοτικού δικτύου για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαγκαδά θα σας κρατάει ενήμερους για όλα τα διορθωτικά μέτρα που θα ληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Η ανακοίνωση για το νερό στην κοινότητα Αδάμ:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τ.Κ. Αδάμ ότι σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των Φυσικοχημικών αναλύσεων νερού παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου των νιτρικών πράγμα που καθιστά το νερό ακατάλληλο για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων.

Από την ΔΕΥΑ Λαγκαδά γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της Μονάδας Αντίστροφης Όσμωσης όπως επίσης έχουν γίνει ενέργειες για την σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της κοινότητας με γεώτρηση η οποία βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ζαγκλιβερίου όπου το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης βάσει των αναλύσεων που έχουν γίνει βρέθηκε να είναι κατάλληλο.

Ωστόσο παρακαλούνται οι κάτοικοι – καταναλωτές του οικισμού να μην χρησιμοποιούν μέχρι νεωτέρας το νερό του δημοτικού δικτύου για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαγκαδά θα σας κρατάει ενήμερους για όλα τα διορθωτικά μέτρα που θα ληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα για την αποκατάσταση του προβλήματος.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα