Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑγωνία για 6.000 φοιτητές – Μεταφέρουν 3 τμήματα Μηχανικών από τη Θεσσαλονίκη...

Αγωνία για 6.000 φοιτητές – Μεταφέρουν 3 τμήματα Μηχανικών από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες

Ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Απόστολος Τσαγκάρης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την εισήγηση που έχει κάνει η διοικούσα επιτροπή στο υπουργείο και η οποία προβλέπει την μεταφορά 3 τμηματων του Πανεπιστημίου στις Σέρρες.
Ο κ. Τσαγκάρης τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόταση της επιτροπής προς το υπουργείο. «Υπάρχει μία πρόταση από τη διοικούσα επιτροπή προς το υπουργείο, ωστόσο το υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια απόφαση και για να παρθεί πρεπει να εξεταστούν πολλές παράμετροι, και άλλες διαστάσεις του θέματος. Στην εισήγηση που έχει σταλεί από τη διοικούσα επιτροπή, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η μεταφορά της Σχολής Μηχανικών που εδρεύει στη Σίνδο, στις Σέρρες. Αυτή η σχολή απαρτίζεται από 3 τμήματα, το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, από το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και από το τμήμα Πληροφοριακών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων»

Το υπουργείο έχει ζητήσει από τα Πανεπιστήμια προτάσεις για την ακαδημαϊκή αναβάθμιση των ιδρυμάτων,και η πρόταση, δεν πηγάζει από τιε δικές μας θέσεις. Τα 3 τμήματα που μεταφέρονται, έχουν αρνητική εισήγηση και δεν έχουμε κάποια εξήγηση για τους λόγους που γίνεται αυτό. Το υπουγείο έχει διατυπώσει 15 κριτήρια για την βιωσιμότητα των τμημάτων και το δικό μας τμήμα πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Η Σχολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου», κατέληξε λέγοντας ο κ. Τσαγκάρης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα