Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα" Έφυγε" με το "διπλό" από τις Σέρρες ο Άρης, 0-1 τον...

” Έφυγε” με το “διπλό” από τις Σέρρες ο Άρης, 0-1 τον Πανσερραϊκό

Με γκολ του Χοσέ Σιφουέντες στο 35′ ο ανώτερος Άρης που έχασε ευκαιρίες για ευρύτερη νίκη, επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού εκτός έδρας και πέρασε με θετικό πρόσημο από δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι μετά από την ισοπαλία στο Περιστέρι.

Ο Χοσέ Σιφουέντες υπέγραψε την εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Πανσερραϊκού με 0-1 σ’ ένα παιχνίδι όπου το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα καθώς οι «κίτρινοι» είχαν τρομερές ευκαιρίες για ευρύ σκορ αλλά ο εξαιρετικός Γκουγκεσασβίλι το κράτησε χαμηλά.

Οι «κίτρινοι» βρήκαν την πρώτη νίκη τους στο Πρωτάθλημα στηριζόμενοι στους παίκτες του άξονα και πιο συγκεκριμένα στους Μόντσου, Σιφουέντες. Ο τελευταίος πέτυχε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι αξιοποιώντας την ασίστ του Πιόνε Σίστο και στο δεύτερο ημίχρονο ο Γεωργιανός τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του στο παιχνίδι καθώς σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις σταμάτησε τον νεαρό Κλέιτον Ντιαντί. Στην παρθενική παρουσία του στην 11αδα του Άρη, ο 18χρονος Σενεγαλέζος επιβεβαίωσε το σπουδαίο ταλέντο του.

Ο Μάντζιος άλλαξε πολλά…

Εν αντιθέσει με τον Μιχάλη Γρηγορίου ο οποίος προχώρησε σε μόλις μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την 11αδα που είχε παρατάξει στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος στην Τούμπα, ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τον άξονα και τα επιθετικά άκρα στην 11αδα του Άρη. Διατήρησε την ίδια αμυντική τετράδα με τους Φρίντεκ, Μάγιο στα άκρα και τους Βέλεθ-Μπράμπετς στο δίδυμο των στόπερ αλλά επέλεξε να παίξει χωρίς καθαρό «6αρι» καθώς οι Μόντσου, Σιφουέντες ήταν οι δύο μέσοι, πίσω από τον Μανού Γκαρθία. Ο Λορέν Μορόν παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης αλλά στα επιθετικά άκρα ο Πιόνε Σίστο πήρε το βάπτισμα του πυρός στην αριστερή πλευρά και ο Κλέιτον Ντιαντί στη δεξιά.

Για τον Πανσερραϊκό, ο Μιχάλης Γρηγορίου επέμεινε στο 4-4-1-1 επιλέγοντας τον Τομάς σε ρόλο κρυφού επιθετικού πίσω από τον Μπετανκόρ. Νέο πρόσωπο ήταν ο Μίλος Ντέλετιτς, λόγω της απουσίας του Χατζηστραβού, ο οποίος μαζί με τον Σαλαζάρ ήταν στα άκρα ενώ παρέμειναν οι Λιάσος, Στάικος σε ρόλο αμυντικών χαφ αλλά και η αμυντική τετράδα με τους Πεταυράκη, Δεληγιαννίδη στα άκρα και τους Μπέργκστρομ, Χαντάκια ως στόπερ.

Εκρηκτικό δεκάλεπτο αλλά δίχως γκολ

Στον βωμό επιδίωξης ενός υπέροχου τέρματος ο Λορέν Μορόν μάλλον θυσίασε μια εξαιρετική προϋπόθεση για την ομάδα του στο 2ο λεπτό όταν προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού σχεδόν από τη γραμμή της μεσαίας γραμμής. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανού Γκαρθία είχε κακή τοποθέτηση σώματος έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Ντιαντί και είχε κακή εκτέλεση ενώ ο Πανσερραϊκός απάντησε με το δυνατό σουτ του Τομάς (7’) και τη μεγάλη φάση του Μπετανκόρ ο οποίος καθυστέρησε να εκτελέσει – σε τετ α τετ με τον Κουέστα – κι έστειλε την μπάλα στην κερκίδα. Καθώς τα σκληρά μαρκαρίσματα συνεχίστηκαν μοιραία επηρεάστηκε και ο ρυθμός του αγώνα. Φτάνοντας στο 30ο λεπτό ο Άρης είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του αλλά ήταν δυσλειτουργικός στην επιθετική ανάπτυξη μη παίρνοντας πράγματα από τον Πιόνε Σίστο στην αριστερή πλευρά της επίθεσης αλλά και από τον άξονα. Ο δε Πανσερραϊκός έφτανε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή αλλά του έλειψε η τελική πάσα για τη δημιουργία ευκαιρίας.

Ο Σίστο έφτιαξε και ο Σιφουέντες εκτέλεσε

Ο Πιόνε Σίστο άρχισε να μπαίνει στο πνεύμα του αγώνα μετά το 30λεπτο και αφού κέρδισε το φάουλ – ο Μόντσου το εκτέλεσε αλλά o Γκουγκελασβίλι ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε – στο 34’ σέρβιρε υπέροχα στον Χοσέ Σιφουέντες ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-1. Ο Άρης θέλησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και είχε διπλή φάση για το 0-2 με Μορόν και Μανού Γκαρθία όπου και πάλι ο Γκουγκελασβίλι «έβγαλε» και τις δύο στιγμές γλιτώνοντας την ομάδα του με σπουδαιότερη αντίδραση αυτή του τετ α τετ με τον Μανού. Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μέσα από τις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισε αλλά δεν είχε καμία στιγμή και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 0-1.

Οι ενέργειες του Ντιαντί και η έλλειψη του γκολ

Ο Πανσερραϊκός μπήκε καλύτερα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (είχε ως φάση ένα γυριστό σουτ του Ντέλετιτς στο 48’) αλλά το αγωνιστικό ανέβασμα των τριάδας των κεντρικών μέσων του Άρη επανέφεραν τις αρχικές ισορροπίες. Οι «κίτρινοι» απείλησαν κυρίως με τον Κλέιτον Ντιαντί καθώς ο «μικρός» είχε περίτεχνες ενέργειες αλλά καμία δεν οδήγησε σε ουσιαστική τελική. Αυτό οδήγησε τον Μιχάλη Γρηγορίου στην αντικατάσταση και των δύο κεντρικών μέσων. Με τον ίδιο τρόπο αντέδρασε και ο Άκης Μάντζιος με την είσοδο στο παιχνίδι των Νταρίντα, Σαβέριο. Λίγο αργότερα οι «κίτρινοι» βρήκαν γκολ αλλά αυτό ακυρώθηκε καθώς ο Μάγιο ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του (με το κεφάλι) στον Ντιαντί. Πλησιάζοντας στο 80ο λεπτό δίχως φάσεις παρά μόνο με προϋποθέσεις, ο προπονητής του Πανσερραϊκού ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την επιθετική γραμμή του.

Ο Άρης κατέγραψε δύο τελικές προσπάθειες με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία δέκα λεπτά του με πιο σπουδαία αυτή του Ντιαντί στο 82’ όπου ο Γκουγκεσασβίλι είχε καλή τοποθέτηση και απέκρουσε. Ο Σενεγαλέζος και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής στο 87’ αλλά και πάλι ο Γεωργιανός τερματοφύλακας τον σταμάτησε. Το ίδιο έκανε και με τον Μόντσου στο 90+3, στο σουτ του Ισπανού από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ένα λεπτό αργότερο ο Ντιαντί και πάλι σε τετ α τετ έχασε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Στάικος, Ντέλετιτς, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ (Πανσερραϊκός), Μανού Γκαρθία, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Σίστο, Μάγιο, Μόντσου (Άρης),

MVP: Δεν ήταν μόνο το γκολ που σημείωσε και το οποίο έκρινε το παιχνίδι αλλά η γενικότερη παρουσία του Σιφουέντες ο οποίος δημιουργούσε προϋποθέσεις για την ομάδα του.

Στο ύψος τους: Ο Μόντσου έκανε καλό παιχνίδι και ήταν αυτός που ήλεγχε τη μεσαία γραμμή ενώ ο Κλέιτον Ντιαντί επιβεβαίωσε το ταλέντο του αλλά δεν βρήκε το γκολ που αναζήτησε. Εξαιρετική απόδοση από τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού Γκουγκεσασβίλι

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο άξονας του Πανσερραϊκού καθώς ήταν συνεχώς μια ταχύτητα κάτω από τον αντίστοιχο του Άρη.

Η «γκάφα»: Οι εκτελέσεις των Μπετανκόρ, Μανού Γκαρθία στα τετ α τετ που είχαν…

Το «στραγάλι»: Ο Άρης έχει δικαιολογημένα παράπονα από τον Σταύρο Τσιμεντερίδη για τα κριτήρια των αποφάσεών του. Ο διαιτητής από τον σύνδεσμο της Κοζάνης έκανε πολλά λάθη τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ντιαντί καθώς ο Μάγιο ήταν εκτεθειμένος στην τελική φάση.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Πλασματικό το 0-1 υπέρ του Άρη ο οποίος είχε σπουδαίες στιγμές για να σημειώσει περισσότερα τέρματα αλλά ο Γκουγκεσασβίλι έκανε τρομερό παιχνίδι για τον Πανσερραϊκό. Οι «κίτρινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στηριζόμενοι στην ισχύ τους στον άξονα.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (86’ Κουτσογούλας), Πεταυράκης (77’ Φαρέζ), Χαντάκιας, Λιάσος (64’ Περούτσι), Στάικος (64΄’ Κάπτουμ), Σαλαζάρ, Τομάς, Ντέλετιτς (77’ Γκίγκιτς), Μπετανκόρ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία (74’ Νταρίντα), Σίστο (74’ Σαβέριο), Ντιαντί, Μορόν (89’ Ζαμόρα)

πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Με anytime scorer στο Ελλάδα – Φινλανδία

Με Combo Bet και Ζίφκοβιτς ο ΠΑΟΚ

Διαβάστε Ακόμα