Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈρχονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Ανησυχία για νέο κύμα το...

Έρχονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Ανησυχία για νέο κύμα το Φθινόπωρο

Με τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών με λοίμωξη covid να αυξάνεται πολύ γρήγορα για τα δεδομένα του καλοκαιριού, αναμένονται από εβδομάδα οι νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν το φθινόπωρο για τους ανεμβολίαστους, για τους οποίους απ’ ότι φαίνεται η πόρτα των κλειστών χώρων διασκέδασης, εστίασης και πολιτιστικών εκδηλώσεων θα παραμείνει κλειστή. Έτσι εστιατόρια, μπαρ, θέατρα και κινηματογράφοι θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους στις κλειστές αίθουσες.

Αύξηση διασωληνωμένων λόγω Covid 19

Ο αριθμός των ανθρώπων που εισάγονται με σοβαρή νόσηση στο νοσοκομείο διαρκώς ανεβαίνει, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε πάρα πολύ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φτάνοντας τους 318 με τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Δημήτρη Παρασκευή να υπογραμμίζει ότι οι άνθρωποι που εισάγονται στο νοσοκομείο για νοσηλεία με λοίμωξη covid είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα μη εμβολιασμένοι και στις μονάδες εντατικής θεραπείας όσοι είναι διασωληνωμένοι είναι σχεδόν αποκλειστικά μη εμβολιασμένοι.

Από τη μεριά του ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης από το πανεπιστήμιο της Κρήτης προβλέπει ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα 4000 κρούσματα σε ημερήσιο κυλιόμενο μέσο όρο, το προσεχές διάστημα, που ακόμα η κοινωνική ζωη διαδραματίζεται σε εξωτερικούς χώρους, παρότι θα υπάρξει αυξημένη κινητικότητα από την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου στις πόλεις. Οι ειδικοί ανησυχούν ωστόσο για την μεταφορά των κρουσμάτων στις ηπειρωτικές περιοχές αλλά και για την αύξηση των νοσηλειών που δημιουργεί αργά αλλά σταθερά νέα πίεση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ καθώς και για την αύξηση των θανάτων που έφτασαν μέσα σε ένα 24ωρο τους 33.

Νέο πανδημικό κύμα το Φθινόπωρο;

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας εκφράζουν μέσα από την ξεκάθαρα ανοδική τους τροχιά την υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα η οποία αν δεν ανακοπεί με την αύξηση του εμβολιασμού θα οδηγήσει σε νέο πανδημικό κύμα το φθινόπωρο, με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης να βεβαιώνουν ότι δεν θα πληρώσουν οι πολλοί εμβολιασμένοι την άρνηση των λίγων (να εμβολιαστούν) και πως θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην έρθουν νέα κύματα που θα δημιουργήσουν πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Για την ωρα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές, προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάσεις, με τους ελέγχους να μεταφέρονται και προς τις μεγαλουπόλεις καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η μεγάλη επιστροφή των παραθεριστών.

Ο αν. καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής θυμίζει πως κατά την επιστροφή μας στο σπίτι από τις διακοπές θα πρέπει να κάνουμε όλοι ένα τεστ (self test ή rapid test), αφού η μετάλλαξη Δέλτα έχει ικανότητα ανοσιακής διαφυγής και μπορεί να κολλήσουμε ακόμα κι αν έχουμε εμβολιαστεί ή διαθέτουμε φυσική ανοσία μετά από νόσησης, με τον καθηγητή πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη να συστήνει αυτοπεριορισμό για μια εβδομάδα και ιδιαίτερη προσοχή, με εφαρμογή των μέτρων προστασίας ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να μεταδοθεί ο κορονοϊός στους ευπαθείς ανθρώπους του περιβάλλοντος μας.

Πηγή:Liberal.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα