Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈρχονται λασποβροχές και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Έρχονται λασποβροχές και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το πρωί της Κυριακής, κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ενώ το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επεκταθεί τις επόμενες ώρες και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από το πρωί σήμερα, εκδηλώνονται βροχοπτώσεις στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχοπτώσεις έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά (πλην την Θράκης και της Ανατολικής Στερεάς) και θα ενισχυθούν.

Από το μεσημέρι, αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

Σημειώνεται ότι λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών τμημάτων της χώρας, οι βροχές εκεί θα έχουν κατά τόπους χαρακτήρα λασποβροχών.

Πού θα σημειωθούν λασποβροχές
Στους χάρτες που ακολουθούν, παρουσιάζονται ο υετός (πράσινες/γαλάζιες αποχρώσεις), οι συγκεντρώσεις σκόνης (κόκκινες αποχρώσεις) και η ένταση της λασποβροχής (κίτρινες/πορτοκαλί αποχρώσεις) που αναμένονται κατά τα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Κυριακής 05/09.

Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν και την Κυριακή 05/09, φτάνοντας κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29-31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ
Την Παρασκευή, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται μεταβολή του καιρού από την Κυριακή (05-09-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας:

Τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.
Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη Δευτέρα (06-09-2021) και την Τρίτη (07-09-2021), με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ.
Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα