Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈρευνα: Πόσο ανησυχούν οι Έλληνες για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Έρευνα: Πόσο ανησυχούν οι Έλληνες για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Ενδιαφέρον στοιχεία για το τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας έρχονται στη δημοσιότητα με την έκτακτη πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε η «Kapa Research».

Όπως αναφέρεται στην δημοσκόπηση στην ερώτηση «Εσείς ανησυχείτε για την πολεμική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία; Εάν ναι, πόσο;» το 44% απαντά «πολύ», το 39% δηλώνει «αρκετά», ενώ ένα 14% από «λίγο» έως «καθόλου».

Όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα, αύξηση τιμών σε ενέργεια και αγαθά, ενδεχόμενο νέας εθνικής περιπέτειας στην οικονομία και κρίση στα ελληνοτουρκικά είναι αυτά που φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες για τη δική τους ζωή, όπως αναφέρει το iefimerida.gr. Το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται στο πλευρό της Ουκρανίας.
Στην ερώτηση «Στην πολεμική σύγκρουση που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία, εσείς με ποιο από τα αντίπαλα στρατόπεδα είστε πιο κοντά;», το 45% δηλώνει πως τάσσεται στο στρατόπεδο της Ουκρανίας, το 20% με τη Ρωσία ενώ το 22% δηλώνει πως «δεν έχει καταλήξει ακόμη».

Σχετικά με την αντίδραση των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης και των
ηγετών τους στην κρίση της Ουκρανίας, ο Γάλλος Πρόεδρος Ε. Μακρόν διατηρεί – για τους Έλληνες – το προβάδισμα τόσο σε επίπεδο δημοφιλίας όσο και σε επίπεδο εικόνας του καλύτερου εκπροσώπου της Δύσης στην εύφλεκτη διαμάχη με τη Ρωσία.

Αναλυτικά η έρευνα εδώ 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα