Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Σάκης Αρναούτογλου: Ο χειμώνας επιστρέφει (Βίντεο)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Σάκης Αρναούτογλου: Ο χειμώνας επιστρέφει (Βίντεο)

Τις τελευταίες ημέρες, η θερμοκρασία έχει πάρει την ανιούσα σε ασυνήθιστο βαθμό, όμως, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει πως από τα μέσα Φεβρουαρίου το σκηνικό του καιρού αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, οι πολύ υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν, με τον υδράργυρο να κατηφορίζει και το κρύο να κάνει την επανεμφάνισή του στη χώρα μας.   Ο καιρός θα έχει μια πιο ψυχρή διάθεση από τις 12 με 13 του μηνός και έπειτα, ωστόσο, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να αρχίσει να εκδηλώνεται από την προσεχή Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης σημειώνει πως «τη Δευτέρα θα έχουμε μια σοβαρή αλλαγή του καιρού, κυρίως από πλευράς ανέμων, το τονίζω. Θα φυσήξει παντού -πολύ δυνατά- και σε θάλασσα και ξηρά, ενώ θα έχουμε και κάποιες βροχές».

 

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στα δυτικά και βαθμιαία στα βορειοανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους, τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Α. Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (08-02-2021)

α. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
β. Από τις μεσημβρινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, σταδιακά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (09-02-2021)

α. Από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (10-02-2021).
β. Από τις βραδινές ώρες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (10-02-2021) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς η Θράκη.

Β. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν τη Δευτέρα (08-02 2021), οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα