Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΆρση lockdown: Το κυβερνητικό σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα

Άρση lockdown: Το κυβερνητικό σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα

Αχτίδα φωτός και το μόνο καλό νέο έπειτα από καιρό φαίνεται πως είναι η σχετική μείωση στον αριθμό των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, εξέλιξη η οποία αν συνεχιστεί, θα δώσει επιτέλους και το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα ορισμένων κλάδων όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός.

Eλπίδα για το επόμενο διάστημα, ώστε να αποσυμφοριστεί η κατάσταση, είναι στο μεταξύ τα περίπου 1.200.000 εμβόλια που θα φτάσουν στην Ελλάδα αλλά και τα self tests που θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στην εστίαση, τον τουρισμό και το λιανεμπόριο. Η πραγματοποίησή τους, συνδυαστικά φυσικά με τα εμβόλια, θα οδηγήσει και στο επόμενο στάδιο. Αλλωστε το άνοιγμα του τουρισμού, που αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά κυρίως με τουρίστες από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα πρέπει να φέρει και την λειτουργία της εστίασης ώστε οι τουρίστες να μπορούν να αγοράσουν φαγητό.

Self test: Το στοίχημα για να «ξεκλειδώσουν» αγορά και δραστηριότητες

Υπενθυμίζεται ότι τα self tests θα μπουν στη μάχη κατά της πανδημίας από τον Απρίλιο. Πρόκειται για αυτοδιαγνωστικά test που θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες κάθε εβδομάδα και που θα αποτελέσουν το εργαλείο για το «ξεκλείδωμα» της αγοράς και των δραστηριοτήτων.

Τα self tests θα αρχίσουν να διανέμονται αρχές Απριλίου και για δύο μήνες, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται ένα την εβδομάδα από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση τους για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα