Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΆρση μέτρων: Τι αλλάζει από αύριο

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από αύριο

Από αύριο, Σάββατο, επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και επεκτείνεται το ωράριο της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας κατά μία ώρα από τις 12:30 τα μεσάνυχτα που ισχύει έως σήμερα στη 01:30.

Επίσης θα αυξηθεί το όριο των ατόμων που μπορούν να παρεβρεθούν σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων από 100 που είναι σήμερα στα 300 με τη μουσική στη διαπασών και χωρίς το άγχος της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Από τον Ιούλιο θα έρθει η πλήρης άρση των μέτρων, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Έτσι από 1η Ιουλίου αναμένεται να καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ακόμη θα αυξηθεί το όριο των ατόμων που μπορούν να παρεβρεθούν σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων από 100 που είναι σήμερα στα 300 με τη μουσική στη διαπασών και χωρίς το άγχος της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αποφασίστηκε επίσης:

Αύξηση από αύριο, Σάββατο, του ποσοστού πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5.000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
Ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας εμβαδού έως 100 τ.μ.
Επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.
Επανέναρξή των εμποροπανήγυρων μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα και για άλλες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα