Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΆθλιες συνθήκες σε σχολείο παιδιών με αυτισμό στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Άθλιες συνθήκες σε σχολείο παιδιών με αυτισμό στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ειδικό σχολείο για μαθητές με αυτισμό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο, καθώς το σχολείο στεγάζεται στον ίδιο χώρο με βιοτεχνία.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV μίλησε για το θέμα ο πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, κ. Τσιρατονάκης.

«Το κτίριο αυτό είναι παράνομο από την αρχή. Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να γίνεται μέσα σε αυτό οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα, απαγορεύεται να υπάρχουν αποθηκευμένα υλικά. Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων. Εδώ τα έχουμε όλα μαζί. Δεν υπάρχει καν έξοδος κινδύνου».

Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση που έκανε πρόσφατα η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Θωμαή Στεφανοπούλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η οποία περιγράφει με τα «μελανότερα χρώματα», τις συνθήκες που επικρατούν «κρούοντας» παράλληλα τον… κώδωνα του κινδύνου. Η κ. Στεφανοπούλου τονίζει αρχικά πως το σχολείο στεγάζεται στον ίδιο χώρο με βιοτεχνία, αλλά και με αποθήκη υλικών καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με την κ. Στεφανοπούλου, η «αυλή» του σχολείου είναι στην ουσία ένα μπαλκόνι, ενώ δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου και μάλιστα στο παρελθόν, εκδηλώθηκαν και κρούσματα λεπτοσπείρωσης παράλληλα με την έντονη παρουσία ποντικιών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα