Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΆγιος Δημήτριος – Θεσσαλονίκη: Δεν λειτουργεί η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου

Άγιος Δημήτριος – Θεσσαλονίκη: Δεν λειτουργεί η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ελλείψεις στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν το πρωί εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, για τη διακοπή λειτουργίας της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων, Στέφανο Χατζηλιάδη, είναι δύσκολο να βγουν οι βάρδιες, καθώς έχουν αποχωρήσει 24 εργαζόμενοι και θα έρθουν εννέα τον Νοέμβριο. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, έκλεισε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που εγκαινιάστηκε την περίοδο της πανδημίας.

Ο Στέφανος Χατζηλιάδης αναφέρθηκε και στα κτιριακά προβλήματα, καθώς, όπως είπε, πέφτουν σοβάδες, ενώ υπάρχει αμίαντος σε διάφορα τμήματα όπως στο μαγειρείο, τις αποθήκες και το φαρμακείο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, υπογράμμισε ότι λείπουν 160 οργανικές θέσεις, σε ένα νοσοκομείο κορμό στη Βόρεια Ελλάδα, που εφημερεύει κάθε τέσσερις ημέρες μαζί με το «Παπανικολάου».

Πρόσθεσε δε ότι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται στα επείγοντα, όπου επικρατεί το … αδιαχώρητο. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα οι γιατροί να καλούνται σε αλλεπάλληλες εφημερίες και οι νοσηλευτές να «μαζεύουν» ρεπό χωρίς να μπορούν να τα πάρουν.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος, έχουν περάσει 6 μήνες από τα απογευματινά χειρουργεία και, αυτή τη στιγμή, περιμένουν 100.000 ασθενείς. «Αυτοί που χειρουργούνται είναι εκτός λίστας αναμονής. Αυτοί που είναι στη λίστα 3 χρόνια δεν έχουν χρήματα αλλιώς θα πήγαιναν στον ιδιωτικό τομέα. Στη Θεσσαλονίκη, από τις 70 χειρουργικές αίθουσες, λειτουργούν οι 43», ανέφερε.

Πηγή: ygeiamou.gr 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα