Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΩραιόκαστρο: Αθώοι οι κάτοικοι που αντιδρούσαν στη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο

Ωραιόκαστρο: Αθώοι οι κάτοικοι που αντιδρούσαν στη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο

Aθώους έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τους 12 κατοίκους από το Ωραιόκαστρο, οι οποίοι είχαν αντιδράσει για τη φοίτηση 9 προσφυγόπουλων σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, τον Φεβρουάριου του 2017.

Σύμφωνα με το GRTimes, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που πρότεινε να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της υποκίνησης σε πράξεις βίας, με ρατσιστικά κίνητρα, όπως επίσης της παράνομης βίας, της απειλής και της εξύβρισης.

Όπως αναφέρεται για το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, είχε ξεκινήσει η ποινική διαδικασία με αυτεπάγελτη προκαταρκτική έρευνα, την οποία είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών προς το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ωραιόκαστρο: Τι είπαν στην απολογία τους
Οι 12 κάτοικοι στο Ωραιόκαστρο, που είχαν ανταποκριθεί σε κάλεσμα της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών», απολογούμενοι ανέφεραν ότι επρόκειτο για συμβολική διαμαρτυρία, με την οποία ήθελαν να εκφράσουν την αντίδρασή τους επειδή δεν υπήρχε η απαραίτητη υποδομή για την φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Όπως είπαν, δεν εμπόδισαν την είσοδο των παιδιών, καθώς αυτά εισήλθαν στο σχολείο από διπλανή πόρτα, ενώ η πράξη της εξύβρισης δεν αφορούσε τα προσφυγόπουλα, αλλά επρόκειτο για αντίδραση σε προηγούμενη εξύβριση που φέρεται να δέχθηκαν από ομάδα αντιρατσιστικής κίνησης, τα μέλη της οποίας είχαν συγκεντρωθεί στο ίδιο σημείο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα