Αρχική seleo Θέμα Φοιτητικό συλλαλητήριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητικό συλλαλητήριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

Φοιτητικό συλλαλητήριο διοργανώνουν μέλη φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σε ανακοίνωση τους οι φοιτητικοί σύλλογοι τονίζουν:

«Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια χρονιά! Με το που άνοιξαν τα πανεπιστήμια γίναμε θεατές σε εικόνες απίστευτου συνωστισμού, έξω από τις σχολές μας, στη φιλοσοφική, στη ΣΘΕ, στα αμφιθέατρα της ψυχολογίας, του μαθηματικού, των μηχανολόγων. Η απόφαση της κοσμητείας της ΣΘΕ να αναστείλει τις δια ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες την Πέμπτη 14/10 επιβεβαιώνει αυτό που εξ αρχής οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν επισημάνει: η κυβέρνηση, οι πρυτανικές αρχές και οι διοικήσεις των σχολών έχουν μεγάλη ευθύνη για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας της υγείας των φοιτητών.

Φτάνει πια η μόρφωση των φοιτητών, η διασφάλιση της δια ζώσης διαδικασίας να τίθεται αντιπαραθετικά με το δικαίωμα τους στην υγεία. 1,5 χρόνο μετά το πρώτο κλείσιμο των σχολών η κυβέρνηση δεν άκουσε ούτε ένα από τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων! Δεν αύξησε ούτε 1€ την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, δεν προσέλαβε καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα, δεν διαμόρφωσε κατάλληλα τις υποδομές ώστε να φιλοξενηθούν οι φοιτητές. Ως εδώ! Οι φοιτητές παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν θα δεχτούμε να συνεχιστεί αυτό το φιάσκο εις βάρος της υγείας και της μόρφωσης μας. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας!».

 

- Advertisement -

Must Read