Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤΩΡΑ - Μηχανοκίνητη πορεία διανομέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (BINTEO)

ΤΩΡΑ – Μηχανοκίνητη πορεία διανομέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (BINTEO)

Mηχανοκίνητη πορεία  πραγματοποιεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης- Πιερίας-Χαλκιδικής.

Δείτε βίντεο του seleo

 

 

Με αφετηρία την Καμάρα, θα κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.  Στις 18.00 το απόγευμα στο Αγ. Βενιζέλου το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης- Πιερίας-Χαλκιδικής θα συμμετέχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατουπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Ένας ακόμη συνάδελφος διανομέας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο το βράδυ της Κυριακής (14/3/21) επί της οδού Επταπυργίου. «Ευτυχώς» δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε το γεγονός ότι η ζωή ενός ακόμη συναδέλφου κινδύνεψε για το μεροκάματο. Δεν σταματάμε να μετράμε εργατικά «ατυχήματα» με διανομείς, να μεγαλώνει η μαύρη λίστα, χτυπημένων, τραυματισμένων, ακόμη και νεκρών. Όλοι θύματα των κερδών της εργοδοσίας, εργαζόμενοι που τρέχουν σε δυο ρόδες στο κυνήγι των παραγγελιών με το ρολόι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και με τσακισμένα δικαιώματα.
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Την ίδια ώρα ο κορονοιός εξαπλώνεται στους χώρους δουλειάς, καθώς λίγες μέρες πριν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα σε γνωστή εταιρεία του κλάδου μας. Μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου μας διασφαλίστηκε ότι τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι χώροι δουλειάς μαζί με τα ΜΜΜ αποτελούν δύο από τις βασικότερες εστίες διασποράς του ιού. Οι εργαζόμενοι πέρα από το ότι ματώνουν οικονομικά λόγω της επίθεσης που δέχονται στο εισόδημα και τα δικαιώματα τους, «παίζουν» με τις πιθανότητες (που όλο και αυξάνονται) για το αν αρρωστήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους.
Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ
Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση, στη λογική της ατομικής ευθύνης, συνεχίζει να μας κουνάει το δάχτυλο. Πέρα από το ζεστό χρήμα με το οποίο μπουκώνει, σε βάρος όλων μας, τους κλινικάρχες και τους κάθε λογής μεγαλοεπιχειρηματίες, κλιμακώνει την καταστολή σε βάρος όσων διαμαρτύρονται, χτυπώντας το οργανωμένο κίνημα, εργαζόμενους, φοιτητές, όποιον ατυχήσει και βρεθεί στο διάβα της αστυνομίας.
Τις προηγούμενες μέρες είδαμε να εξελίσσονται οργανωμένες καταδρομικές επιχειρήσεις από τα «όργανα της τάξης» σε πλατείες και γειτονιές, με συλλήψεις, βία και χυδαίες επιθέσεις. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, και ας θυμήθηκαν κάποιοι να ξαναφορέσουν τον «αριστερό μανδύα», έναν θεό υπηρετούν και έναν εχθρό έχουν. Το κέρδος των αφεντικών τους, των μεγαλοεπιχειρηματιών υπηρετούν χτυπώντας με όλους τους τρόπους τον εχθρό – λαό.
ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Αν νομίζουν ότι όλα αυτά θα περάσουν «στο έτσι», ότι θα φοβηθούμε και θα σκύψουμε τα κεφάλια, είναι πολύ γελασμένοι. Ήδη έλαβαν το μήνυμα από μια σειρά κινητοποιήσεις που έγιναν και συνεχίζουμε!
Θα πάρουν την απάντηση που μας πρέπει για όσα έκαναν και για όσα σκέφτονται να κάνουν!
Ιδιαίτερα τώρα που επιδιώκουν να «ανοίξουν» τον κλάδο μας θυσιάζοντας τα δικαιώματα μας, που ετοιμάζουν νέα χτυπήματα στο 8ωρο, στα συνδικάτα μας κ.α.
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3
11.00 το πρωί στην Καμάρα
Μηχανοκίνητη κινητοποίηση με μπροστάρηδες τους ντελιβεράδες
6.00 το απόγευμα στο αγ. Βενιζέλου
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο
Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ σε σχολεία και πανεπιστήμια
Δωρεάν, μαζικά και τακτικά τεστ για όλους.
Πρόσληψη γιατρών – ενίσχυση του ΕΣΥ. Πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών
……………………………………………………………………………………………………………………..
Μέτρα προστασίας των διανομέων – δωρεάν εξοπλισμός
Συντήρηση, καύσιμα, αποζημίωση για το μηχανάκι από τους εργοδότες
ΒΑΕ για όλους – περιορισμένη ακτίνα μετακίνησης

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα