Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤΩΡΑ- Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΑΠΘ - Νέο συλλαλητήριο αύριο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΤΩΡΑ- Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΑΠΘ – Νέο συλλαλητήριο αύριο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

ΑΝΑΝΕΩΣΗ-  Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φοιτητές σήμερα στο ΑΠΘ έξω από το κτίριο της διοίκησης, μετά τη  επέμβαση της αστυνομίας εντός του πανεπιστημίου και τη σύλληψη 31 ατόμων.

Παράλληλα, στις 12.00 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν μέλη της Πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ έξω από κτίριο της διοίκησης. Οι φοιτητικές παρατάξεις προγραμματίζουν συνελεύσεις στις σχολές τους  και πορεία στο κέντρο της πόλης την  Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη, στις 13:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το κάλεσμα
«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 25/2 ΣΤΗ 1ΜΜ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Ο αγώνας για την ανατροπή του νόμου συνεχίζεται! Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τους αγωνιστές/ριες!

Δεν πρόλαβε να κλείσει βδομάδα η ψήφιση του νόμου και τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στο ΑΠΘ, έδειραν, έριξαν χημικά και συνέλαβαν τους συμφοιτητές μας.Αυτή είναι η “δροσερή πνοή δημοκρατίας” που φέρνει η κυβέρνηση στις σχολές. Καταπατώντας το άσυλο, θέλουν να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τους φοιτητές που συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στο νόμο-έκτρωμα.Η εντολή της εισβολής των ΜΑΤ, από τις πρυτανικές αρχές αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ρόλο του μεγαλο-καθηγητικού κατεστημένου. Είναι αυτοί που παρέα με τα ΜΑΤ εφαρμόζουν την επίθεση στις σχολές. Είναι αυτοί που εφαρμόζουν τους ψηφισμένους νόμους. Είναι απέναντι στα συμφέροντά μας. Το φοιτητικό κίνημα θα σταθεί στα πόδια του ανεξάρτητο, σε συμπόρευση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ευρύτερα με το λαϊκό κίνημα. Ήδη την διαδήλωση της Τρίτης 23/2 την στήριξαν οι υγειονομικοί που είχαν απεργιακές κινητοποιήσεις και το Σ.Τ.Ε.Π.Ε., ενώ στην συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια καλούσαν και οι εκπαιδευτικοί.Η πολύωρη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, η προσπάθεια επιστροφής της πορείας στο χώρο του Ασύλου καθώς και η μαζική, δυναμική παρουσία των διαδηλωτών με διάχυτο το αίσθημα αλληλεγγύης και συντροφικότητας που επικράτησε με την απελευθέρωση των συλληφθέντων αποτυπώνουν την αποφασιστικότητα αλλά και την ελπίδα που εναποθέτει η αγωνιζόμενη νεολαία στον αγώνα ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.Το γεγονός ότι για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι κλούβες της αστυνομίας εμπόδισαν την επιστροφή διαδήλωσης στο χώρο του ασύλου, δείχνει και το λόγο που θέλουν να καταργήσουν το άσυλο: για να χτυπήσουν τους αγώνες, να αποτρέψουν την οργάνωση των φοιτητών και να αποστειρώσουν τα πανεπιστήμια.Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, όπως απoδείξαμε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που είμαστε εδώ και δύο μέρες στο δρόμο με συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και στο νόμο. Μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες θα βάλουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης. Το αποστειρωμένο πανεπιστήμιο του ταξικου αποκλεισμού και των διδάκτρων που θέλει να φτιάξει, δε θα περάσει. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα, έναν αγώνα με διάρκεια, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας με κεντρικό αίτημα την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

-Ανατροπή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη!
-Να αθωωθούν οι 31 συλληφθέντες!
-Κάτω τα χέρια από το άσυλο!
-Κάτω η κρατική τρομοκρατία!
-Κάτω τα σχέδια για πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες, κάρτες εισόδου, πειθαρχικές διώξεις, χουντο-απαγορεύσεις
-Ούτε διαγραφές φοιτητών – ούτε όρια φοίτησης

Κίνηση φοιτητών-δυνάμεων για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως

Αγωνιστικές Κινήσεις, Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη».

Διαβάστε κι εδώ: Πρύτανης ΑΠΘ: Εικόνες που μας λυπούν όσα είδαμε στο πανεπιστήμιο (Βίντεο)

«Ο φόβος και η καταστολή δεν θα πετύχουν να βάλουν στον γύψο τον αγώνα των φοιτητών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους φοιτητικές παρατάξεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας να εκπέσουν οι κατηγορίες σε βάρος 31 ατόμων που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο κατειλημμένο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν, οι 31 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ και τα επεισόδια και ακολούθησαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν να εκκενώσουν τον χώρο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους για χορήγηση ολιγοήμερης αναβολής, όπως ορίζει η ποινική δικονομία, και κατόπιν αυτού ήρε την κράτησή τους. Η αναβολή δόθηκε για την Πέμπτη 25/2, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στα δικαστήρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η υπόθεση, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα αποσυρθεί και θα οριστεί νέα δικάσιμος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, νωρίς το πρωί, με εντολή των πρυτανικών Αρχών, ο επόπτης της υπηρεσίας καθαριότητας του Πανεπιστήμιου μετέβη στην είσοδο του κτιρίου, ζητώντας από άτομα που βρίσκονται μέσα να του επιτρέψουν να παραλάβει εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να εργαστεί το προσωπικό σε άλλα κτίρια του πανεπιστημίου.

Άτομα από την κατάληψη συνόδευσαν τον επόπτη για να παραλάβει τον εξοπλισμό, ενώ δεν έκαναν αποδεκτό αίτημα να επιτραπεί σε εργαζόμενους της υπηρεσίας φύλαξης να εγκατασταθούν στο θεωρείο του κτιρίου διοίκησης, που είναι το κέντρο επικοινωνίας και διαχείρισης έκτακτων περιστατικών με όλα τα κτίρια εντός όσο και εκτός του campus, ούτε και να γίνει καθαρισμός και απολύμανση του κατειλημμένου κτιρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ SELEO.GR

ΤΩΡΑ – Ντου της ΕΛ.ΑΣ στην υπό κατάληψη πρυτανεία του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητικοί Σύλλογοι σε Πρυτανεία ΑΠΘ: Ειπώθηκαν ψέματα, προφάσεις και προσχήματα

Επεισόδια ΑΠΘ: Συλληφθέντας θα καταθέσει μήνυση κατά αστυνομικών

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τι αναφέρουν οι 31 συλληφθέντες του ΑΠΘ

ΤΩΡΑ: Επεισόδια στο ΑΠΘ- Προσαγωγές φοιτητών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα