Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤο χρονικό της τραγωδίας στου Ρέντη – Για 20 ημέρες πάλευε ο...

Το χρονικό της τραγωδίας στου Ρέντη – Για 20 ημέρες πάλευε ο αστυνομικός που πέθανε από ναυτική φωτοβολίδα

.

Tην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Τετάρτη (27/12) στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός που στις 7 Δεκεμβρίου είχε χτυπηθεί από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας βόλεϊ.

Ο 31χρονος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του που με τη βοήθεια τουρνικέ σταμάτησαν την αιμορραγία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με το ΕΚΑΒ στο γενικό κρατικό Νίκαιας. Ο 31χρονος υπέστη ανακοπή αλλά τον επανέφεραν και τον διασωλήνωσαν.

Οι γιατροί έκριναν πως το αριστερό πόδι πρέπει να ακρωτηριαστεί και προχώρησαν στην επέμβαση. Ωστόσο ήταν εγκεφαλικά νεκρός και παρά τις μειωμένες δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων που έπαιρνε τις τελευταίες ημέρες ο οργανισμός του δεν αντιδρούσε. Ο αστυνομικός μετά από 20 ημέρες νοσηλείας υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε.

Η ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ».

Πώς είχε τραυματιστεί
Ο 31χρονος αστυνομικός χτυπήθηκε στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε 18χρονος ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε. O αστυνομικός έφτασε στο νοσοκομείο σε αιμοδυναμικό σοκ, έφερε εκρηκτικό τραύμα στη μηριαία αρτηρία, που σημαίνει ότι είχε χάσει παρά πολύ αίμα και αμέσως οι γιατροί τον έβαλαν στο χειρουργείο.

Του έδωσαν αίμα προκειμένου να τον επαναφέρουν από το αιμοδυναμικό σοκ. Του έβγαλαν μία βολίδα μεταλλική διαστάσεων 5x2x2 από το πόδι, προσπάθησαν να τον χειρουργήσουν και ο νεαρός έπαθε ανακοπή. Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον επαναφέρουν όπως και έγινε και συνεχίστηκε το χειρουργείο, ενώ διασωληνώθηκε από την αρχή και έλαβε οξυγόνο.

Ήταν 7 Δεκεμβρίου όταν βρισκόταν σε εξέλιξη το ματς στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ οι Πράσινοι προηγούνταν 17-10, όταν στις κερκίδες υπήρξε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία λόγω της έντονης οσμής των δακρυγόνων καθώς έξω απ’ το κλειστό υπήρξαν συμπλοκές χούλιγκαν με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τότε ήταν που 150 άτομα επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, με μολότοφ και φωτοβολίδες. Αποτέλεσμα ήταν η ναυτική φωτοβολίδα να χτυπήσει τον 31χρονο και να τον τραυματίσει σοβαρά.

Στη συνέχεια, δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν από το γήπεδο τα παιδιά και οι γυναίκες και έγιναν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Επίσης, έγιναν έρευνες στο γήπεδο και βρέθηκαν μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face, υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Ο 18χρονος κατηγορούμενος και τα αιτήματα για προστασία μαρτύρων
Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ συνελήφθη ένας 18χρονος εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πλέον δεν αποκλείεται το κατηγορητήριο να αλλάξει μετά και τον θάνατο του αστυνομικού. Ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε πως η φωτοβολίδα εξοστρακίστηκε και πως ο 18χρονος φοβάται να αποκαλύψει ποιος είναι ο καθοδηγητής των επεισοδίων.

Ο 18χρονος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του και ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Την ένταξη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν ζητήσει επίσης αυτοβούλως ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα για την υπόθεση.

Έρευνες για τους επικεφαλής
Στο μεταξύ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό των αρχηγών των συνδέσμων οπαδών που οργάνωσαν την επίθεση στου Ρέντη. Πλέον οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους θέλουν να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο με τρία βήματα. Αναλυτικά:

Πρώτο βήμα: Κεντρικό ρόλο στη συλλογή στοιχείων αποτελεί η συγκέντρωση μαρτυριών από τα «πιτσιρίκια», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που στρατεύονται στα ραντεβού για επεισόδια.
Δεύτερο βήμα: Η σάρωση στα στίγματα των κινητών, στην προσπάθεια να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν.
Τρίτο βήμα: Τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, με την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την απόδοση κατηγοριών σε δεκάδες άτομα.

Πηγή: Reader.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα