Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΤα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Τι θα γίνει με...

Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων – Τι θα γίνει με εστίαση

Προτεραιότητα της κυβέρνησης και των ειδικών είναι πλέον η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Η επικρατέστερη ημερομηνία μέχρι στιγμής είναι η 8η Ιανουαρίου, κάτι που επιβεβαίωσε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου» είπε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως το άνοιγμά τους αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.Συγκεκριμένα σημείωσε πως αν τελικά οδηγηθεί η κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ανέφερε, μάλιστα, πως μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία υπήρξε σταθεροποίηση στους αριθμούς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, είπε: «Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση… Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Open, διευκρίνισε πως «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

 

Την ίδια ώρα, στον «αέρα» παραμένει το άνοιγμα της εστίασης, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, λέγοντας πως είναι δύσκολο γνωρίζει κανείς από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση

Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα για την αγορά θα λειτουργήσουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, δήλωσε ότι θα συνεχίσουμε όπως τώρα και δεν θα ανοίξει κάποιος άλλος κλάδος.

Σημαντικό χαρακτήρισε, μιλώντας στο Mega, τον τζίρο που προστέθηκε στα καταστήματα από το click away, μέτρο που «δούλεψε» περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα, όπως είπε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 
Διαβάστε Ακόμα