Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυνάντηση Κασσελάκη – Αγγελούδη: Προτιμούμε τη Θεσσαλονίκη πολύχρωμη με αναπτυξιακή δυναμική ματιά

Συνάντηση Κασσελάκη – Αγγελούδη: Προτιμούμε τη Θεσσαλονίκη πολύχρωμη με αναπτυξιακή δυναμική ματιά

- Advertisement -

Το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης είναι πιο φωτεινό, πιο πολύχρωμο, προοδευτικό και προοδευτικό και όχι αυτό που είδαμε το Σάββατο, με την επίθεση εναντίον των δύο τρανς ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους, και στα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο περιθώριο του συλλαλητηρίου κατά της ομοτρανσφοβίας, τόνισαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης και ο δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης, στην πρώτη δια ζώσης συνάντησής τους.

Και οι δύο καταδίκασαν την επίθεση σε βάρος των τρανς ατόμων, τα συνθήματα εναντίον πολιτικών που φώναξαν άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατά την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» όπως και τον τραυματισμό αστυνομικού από τα ίδια άτομα λίγα λεπτά αργότερα. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε οτι οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν για την υγεία του αστυνομικού και ευχήθηκε να είναι καλά.

«Πρέπει ο κόσμος γενικά να καταλάβει ότι ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα πρέπει να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ευτυχία του»
«Δεν είναι η Θεσσαλονίκη αυτή. Το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης είναι πιο φωτεινό, πιο πολύχρωμο και πραγματικά δημοκρατικό», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων και συνέχισε τονίζοντας πως «έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά γιατί δεν είναι μόνο τα συμβάντα που έχουν την αυτονόητη αστυνομική διερεύνηση αλλά είναι και οι αιτίες που οδηγούν ιδιαίτερα νέους ανθρώπους να αυτοδικούν, να βιαιοπραγούν και μάλιστα αναίτια σε κεντρικά σημεία της πόλης. Και νομίζω πως είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να το δούμε».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Κασσελάκη – Αγγελούδη

«Όντως, νομίζω, όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτό το οποίο έγινε εδώ πέρα το Σάββατο ή χθες το βράδυ», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας πως «η Θεσσαλονίκη έχει ρόλο στην προοδευτική ανάπτυξη της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας. Πρέπει ο κόσμος γενικά να καταλάβει ότι ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα πρέπει να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ευτυχία του, την ευτυχία της και όχι σε βάρος της ευτυχίας του άλλου. Δεν είναι θέμα τι κάνει κανείς στο υπνοδωμάτιό του. Είναι θέμα το πώς γεννιέσαι και είσαι ευτυχισμένος στη χώρα σου, στην πόλη σου χωρίς να αναγκαστείς να πηγαίνεις στην Αθήνα ή στο εξωτερικό για να μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου. Αυτό αφορά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να είναι συμπρωτεύουσα μόνο στο όνομα πρέπει να είναι έμπρακτη η συμπρωτεύουσα. Πρέπει να έχουμε αποκέντρωση. Έχει μεγάλο ρόλο να παίξει η Θεσσαλονίκη. Και πρέπει να βρούμε γενικά τρόπους η Θεσσαλονίκη όχι μόνο να αναδειχθεί στο εξωτερικό, αλλά να γίνει πιο πράσινη, πιο φιλική και βεβαίως πιο διασυνδεδεμένη με την υπόλοιπη Μακεδονία για να έχουμε ανάπτυξη γύρω από αυτόν τον πόλο».

«Προτιμούμε τη Θεσσαλονίκη πολύχρωμη με αναπτυξιακή δυναμική ματιά»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ακόμη πως το κόμμα του είναι στη διάθεση του δημάρχου να συνεισφέρει με ιδέες για ανάδειξη των θεμάτων.

Ο Στέλιος Αγγελούδης επισήμανε ότι εδώ και καιρό ο όρος συμπρωτεύουσα έχει απορριφθεί από τους Θεσσαλονικείς. «Προτιμούμε τη Θεσσαλονίκη πολύχρωμη με αναπτυξιακή δυναμική ματιά. Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη να σταθεί στα πόδια της να είναι αυτό που πρέπει να είναι, αυτό που αντανακλά το ιστορικό της αποτύπωμα, μία δυναμική διαχρονικά πόλη, η οποία διεκδικεί το μέλλον της όχι ανταγωνιστικά με την Αθήνα αλλά αυτόνομα», κατέληξε ο δήμαρχος.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα